Μεγάλες στιγμές αιωνίων...

ΠΑΟΚ και Αρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 10η αγωνιστική της Basket League OΠΑΠ σε ένα ντέρμπι που έχει πλούσια ιστορία... (vids).

Μεγάλες στιγμές αιωνίων...
INTIME SPORTS

Κατά το παρελθόν όλη η Ελλάδα... ζούσε στους ρυθμούς αυτού του ντέρμπι. ΠΑΟΚ και Αρης εξάλλου πρωταγωνιστούσαν όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας πριν πάρουν τα σκήπτρα Ολυμπιακός καιΠαναθηναϊκός. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο μεγάλο, όμως, παραμένει ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να περάσει αδιάφορο. Πάμε να κάνουμε ένα flash back και να θυμηθούμε μεγάλες στιγμές που έζησαν οι δύο ομάδες με αφορμή το ότι στην 10η αγωνιστική της Basket League OΠΑΠ, θα συγκρουστούν στο "Παλατάκι".

Σεζόν 1987-88

Αρης-ΠΑΟΚ 100-85

Εποχές στις οποίες ο Αρης ήταν αχτύπητος. Οι "κίτρινοι" κερδίζουν τον ΠΑΟΚ και κατακτούν το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αυτός ο τίτλος τους ήταν μάλιστα ο τρίτος συνεχόμενος δίχως ήττα. Το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο Νίκος Γκάλης στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τρίποντο.

Σεζόν 1988-89

ΠΑΟΚ - Άρης 81-78

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Αρη μετά από 80 συνεχόμενες νίκες των "κιτρίνων". Ήταν 2 Μαρτίου του '85, όταν οι "κίτρινοι" έχασαν τελευταία φορά στο πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο. Με κορυφαίο παίκτη τον Μάικλ Τζόουνς ο "Δικέφαλος" "σπάει" το αήττητο των "κίτρινων", με τον Νίκο Βεζυρτζή να δηλώνει πως "κηρύσσω την έναρξη της δικής μας αυτοκρατορίας...".

Σεζόν 1990-91

Αρης-ΠΑΟΚ 81-80

Το τελευταίο πρωτάθλημα του Αρη... Δραματικό φινάλε στο ματς μιας και οι "κίτρινοι" μειώνουν σε 80-78 στα 17'' πριν το τέλος. Ο Φασούλας κάνει λάθος πάσα και ο Σέλερς με καλάθι και φάουλ δίνει προβάδισμα ενός πόντους στα 4''. Ο ΠΑΟΚ δεν κατορθώνει να περάσει στο σκορ και τα πανηγύρια είναι έξαλλα.

Σεζόν 1991-92

ΠΑΟΚ - Άρης 99-96

Το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα αυτή την φορά "χαμογελά" στον ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι οδηγείται στην παράταση και στο τάιμ άουτ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ζητά η μπάλα να πάει στον Κένεθ Μπάρλοου. "Αν δεν μπορεί ο Κεν να πάρω την μπάλα εγώ;", λέει ο Πρέλεβιτς που στην τελευταία επίθεση σηκώνεται από το κέντρο και με ταμπλό πετυχαίνει ένα αλησμόνητο καλάθι.

Σεζόν 1992-93

ΠΑΟΚ-Αρης 56-88

Η μεγαλύτερη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ σε έκταση. Οι "κίτρινοι" δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά την υπόθεση νίκη και φτάνουν σε μια άνετη επικράτηση με ηγέτη τον Ρόι Τάρπλει. Οι φίλοι του Αρη λίγο πριν την λήξη του αγώνα μέσα στο μεθύσι της νίκης φωνάζουν "έλεος, έλεος...".

Σεζόν 1995-96

Αρης-ΠΑΟΚ 65-64

Αλλο ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αρης "γυρίζει" το ματς. Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό προηγείται με 64-61, ο Γιοβάνοβιτς μειώνει στον πόντο (64-63) και ο Ντίνος Αγγελίδης, στην τελευταία επίθεση κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ και με καλάθι στην λήξη δίνει μια μεγάλη νίκη στον Αρη.

Σεζόν 1995-96

ΠΑΟΚ - Άρης 102-70

Ο ΠΑΟΚ παίρνει ρεβάνς (στα πλέι οφ) και αυτή είναι... μαρτυρική για τον Αρη. Ο "Δικέφαλος" με χαρακτηριστική ευκολία "γονατίζει" τους "κίτρινους", το κοντέρ της διαφοράς αγγίζει τους +32, σε ένα παιχνίδι που δεν ξεχνιέται το κάρφωμα με... απίστευτο μίσος του Λόρενς Φάντεμπεργκ στο καλάθι του Άρη.

Σεζόν 2009-10

ΠΑΟΚ - Άρης 83-48

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του παιχνιδιού κάνει σαφές πως... ντέρμπι δεν θα υπάρχει. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχουν "σηκώσει" στο πόδι το "Παλατάκι" και ο "Δικέφαλος" με αυτό το αποτέλεσμα και τους +35, δημιουργεί νέο ρεκόρ στην διαφορά των πόντων σε όλη την ιστορία των παιχνιδιών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK