Κηφισιά - ΚΑΟΔ 78-79

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές και συναρπαστικό φινάλε, ο ΚΑΟΔ, με πρωταγωνιστή του Μανώλη Παπαμακάριο, επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 79-78 και πέτυχε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη.

Κηφισιά - ΚΑΟΔ 78-79
INTIME SPORTS

Η εξέλιξη

Με τον Ντέιβις σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα, η Κηφισιά ήταν αυτή που πήρε πρώτη προβάδισμα, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο στο +3. Η εικόνα του 2ου δεκαλέπτου ήταν σε μεγάλο βαθμό ίδια με αυτή του πρώτου, με τον Ντέιβις να συνεχίζει να τραβά από το χέρι επιθετικά την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου και τον ΚΑΟΔ να παραμένει κοντά στο σκορ, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (35-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε δικαιωματικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με άξονα την πολύ καλή τους άμυνα (παθητικό 11 πόντοι), βρέθηκαν σε θέση οδηγού, φτάνοντας τη διαφορά στο τέλος της περιόδου στους 10 πόντους.

Η Κηφισιά, θέλοντας να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα, ανέβασε την πίεσή της σε όλο το γήπεδο και με την πολύ καλή άμυνά της οδήγησε τον ΚΑΟΔ σε λάθη, μαζεύοντας πολύ γρήγορα τη διαφορά. Μετά από πολύ ώρα, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα ενάμιση λεπτό πριν από το φινάλε, ωστόσο η ομάδα του Κώστα Μέξα ήταν αυτή που τελικά επικράτησε με 79-78, με μεγάλο πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Μανώλη Παπαμακάριο.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Μανώλης Παπαμακάριος που με καθοριστικούς πόντους πριν από το φινάλε "κλείδωσε" τη νίκη για τον ΚΑΟΔ. Πολύ καλή η παρουσία του σε άμυνα και επίθεση (18 πόντοι) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

2. Ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Ροντ Όντομ. Ο Αμερικανός σημείωσε συνολικά 20 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

3. Ο Ντέιβις πήρε από το χέρι την Κηφισιά στην επίθεση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο οι 17 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ του δεν ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους.

4. Ο Έρικ Άτκινς. Ο Αμερικανός ήταν πολύ καλός εκτελεστικά και προσέφερε λύσεις στους φιλοξενούμενους. Καθόλου κακή συγκομιδή οι 11 πόντοι και τα 4 ριμπάουντ.

5. Ο Ψαθάς, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ και ήταν αυτός που βοήθησε σημαντικά την Κηφισιά να μαζέψει τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, ασχέτως με το τελικό αποτέλεσμα.

Το φύλλο αγώνα

Μεγάλο διπλό του ΚΑΟΔ στο Ζηρίνειο. Η ομάδα του Κώστα Μέξα κατέβηκε στην Κηφισιά χωρίς μεγάλες πιθανότητες να πάρει τη νίκη, μιας και δεν είχε φτάσει ακόμη στην πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία Ωστόσο, με πρωταγωνιστή τον... γερόλυκο, Μανώλη Παπαμακάριο που έκοβε και έραβε σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαίο νίκη, χάρη σε ένα καταιγιστικό τρίτο δεκάλεπτο. Δύσκολα τα πράγματα για το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου που μετά την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο έχασε και από την ομάδα της Δράμας μέσα στο γήπεδό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK