Κολοσσός - Ίκαρος 70-64

Ο Κολοσσός επέστρεψε από το -18 του 20' και κάνοντας την ανατροπή επικράτησε 70-64 του Ικάρου στο Βενετόκλειο για την τέταρτη εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα.

Κολοσσός - Ίκαρος 70-64

Η εξέλιξη

Ό,τι πέτυχε η ομάδα της Χαλκίδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ιδίως δε στη δεύτερη περίοδο, πήγε στράφι. Με 10/14 τρίποντα οι φιλοξενούμενοι είχαν μετατρέψει σταδιακά το εύθραυστο 19-19 του 10' σε 38-26, 44-29 και 49-31, η συνέχεια ωστόσο ήταν εφιαλτική.

Ο Κολοσσός όρθωσε το ανάστημά του και λεπτό με το λεπτό ροκάνισε την εις βάρος του διαφορά. Ο Σμιθ απέκτησε συμπαραστάτη τον Τσάμη, ο Στεφανίδης έδωσε εξίσου λύσεις και μετά το 44-51 η ομάδα της Ρόδου έφτασε μέχρι το -2 (55-57). Ο Ίκαρος αντέδρασε με τον Γκόβενς, οι "θαλασσί" ωστόσο είχαν πάρει φόρα με μετά επτά σερί πόντους του Τσάμη προσπέρασαν με 68-64. Οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν στο τελευταίο τρίλεπτο και ο Κολοσσός πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Άγγελος Τσάμης γιατί σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης και με επτά σερί πόντους ολοκλήρωσε την ανατροπή του Κολοσσού.

2. Ο Τέιλορ Σμιθ για τη σταθερά καλή παρουσία του σε όλη τη διάρκεια του ματς (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

3. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης για την ηρεμία που έφερε στο παιχνίδι του Κολοσσού και την αθόρυβη δουλειά του.

4. Ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος με εφεδρικό σχέδιο έφερε τα πάνω κάτω στο παρκέ.

5. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης γιατί ήταν εκείνος που πάλεψε περισσότερο από τον Ίκαρο.

Το φύλλο αγώνα

Ο Κολοσσός "επιβίωσε" σε ακόμη ένα ντέρμπι παραμονής. Το έχει κάνει στο παρελθόν, θα το ξανακάνει και στο μέλλον. Είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, αν και παραμονή θα κριθεί μακριά από τη Ρόδο. Ο Ίκαρος σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Δεν προσφέρονται κάθε Σαββατοκύριακο τέτοιες και μοιραία στην ομάδα της Χαλκίδας χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK