Ολυμπιακός - Νέα Κηφισιά 69-64

Η Νέα Κηφισιά απείλησε με διπλό στο ΣΕΦ, ο κακός Ολυμπιακός ωστόσο γλίτωσε μια νέα απρόσμενη ήττα επικρατώντας 69-64.

Ολυμπιακός - Νέα Κηφισιά 69-64

Η εξέλιξη

Ήταν από τα παιχνίδια που όσο ο δυνατός δεν το λάμβανε σοβαρά, τόσο ο αδύναμος πίστευε στο θαύμα. Σοβαρή και μετρημένη ομάδα η Νέα Κηφισιά, έδειξε από το 9-1 στο ξεκίνημα ότι μπορεί ν' αποτελέσει ανταγωνιστικό μέγεθος. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια και η ομάδα των βορείων προαστίων κράτησε σταθερό προβάδισμα μέχρι το 25' (21-17, 31-25, 44-39).

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός και προσπέρασε (56-52), αλλά όχι σε βαθμό που να κόψει... τα φτερά των φιλοξενούμενων. Με πολύ λίγα λάθη για τα δεδομένα της αναμέτρησης η Νέα Κηφισιά έμεινε κοντά και με τρίποντο του Τσαλδάρη πλησίασε στον ένα (59-58), διεκδικώντας με θάρρος το διπλό. Το τρίποντο ωστόσο του Σλούκα, δυο - τρεις βεβιασμένες επιλογές των παικτών του Παπαθεοδώρου και η ευστοχία των "ερυθρόλευκων" στις βολές διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Κώστας Σλούκας για τους εννέα από τους τελευταίους δέκα πόντους του Ολυμπιακού.

2. Ο Βασίλης Σπανούλης, όχι για το σκορ που έδωσε, αλλά τα ριμπάουντ και τις ασίστ.

3. Ο Μιχάλης Κακιούζης, καθώς άγγιξε το νταμπλ - νταμπλ δυο χρόνια πριν πατήσει τα 40. Το μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά.

4. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γιατί δεν φοβήθηκε το παιχνίδι.

5. Ο λίγος κόσμος του ΣΕΦ, ο οποίος είδε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με σασπένς και αγωνία.

Το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός έμεινε στην εμφάνιση και τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Ελλείψει ενέργειας, βολεύτηκε με τον αργό ρυθμό της Νέας Κηφισιάς, αλλά εγκλωβίστηκε και κινδύνευσε σοβαρά από μια ομάδα που διαθέτει εμπειρία και ταλέντο. Από τη στιγμή δε που απέβαλε το άγχος της νεοφώτιστης, παίζει πολύ καλύτερα και δύσκολα θα κινδυνεύσει στη συνέχεια. Αρκεί να μην επαναπαυθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK