Πρίφτης: "Άλλος Κολοσσός στο δεύτερο". Λυκογιάννης: "Η διάρκεια θα κρίνει την παραμονή"

Στη μεταμόρφωση του Κολοσσού που έφερε την ανατροπή απέναντι στον Ίκαρο στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη στο Βενετόκλειο.

Πρίφτης: "Άλλος Κολοσσός στο δεύτερο". Λυκογιάννης: "Η διάρκεια θα κρίνει την παραμονή"

Ο κόουτς της ροδιακής ομάδας σχολίασε: " Ήταν ένα αρκετά αγχωτικό ματς, καθώς θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και χρειάστηκε να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε, είχαμε βάλει πολύ κακές βάσεις στην αρχή, αλλά καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανιστήκαμε στο παρκέ σαν να ήμασταν άλλη ομάδα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Ο Ίκαρος είχε πολύ καλή κυκλοφορία στο πρώτο ημίχρονο, εμείς κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και ήμασταν μια φάση πίσω κάθε φορά. Όντως το 10/14 που είχαν στα σουτ στο πρώτο ημίχρονο είναι μεγάλο ποσοστό αλλά ήταν όλα ελεύθερα σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μαχητικότητα και καρδιά και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αλλάξαμε την τακτική μας. Δεν θέλαμε να δίνουμε ελεύθερα σουτ στον αντίπαλο και εύκολα σουτ. Όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στην προσωπική άμυνα και με τη βοήθεια του κόσμου φτάσαμε στη νίκη στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο. Δεν είπαμε πολλά στο ημίχρονο, άλλωστε τα λόγια δεν αρκούν. Είπαμε να παίξουμε για την προσωπική μας αξιοπρέπεια, γι' αυτό έπρεπε να παίξουμε, αυτό είπαμε, δεν είπαμε πολλά. Δεν ήταν τα λόγια που άλλαξαν την εικόνα, αλλά το γεγονός πως ο κάθε παίκτης από το εσωτερικό του εγώ έκανε ένα προσωπικό βήμα προς τα εμπρός και φτάσαμε στη νίκη. Όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο".

Ο Άρης Λυκογιάννης έψαχνε να δει τι έφταιξε: " Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο μας. Κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα στην επίθεση, παίξαμε καλή προσωπική άμυνα και πήραμε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Στα αποδυτήρια συζητήθηκε πολύ πως ο Κολοσσός θα επανέλθει, δεν θα παρατούσε το ματς εύκολα. Δυστυχώς, όμως, δεν κάναμε τίποτα από όσα είπαμε. Για να ακριβολογούμε, κάναμε τα ακριβώς αντίθετα. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας και στις δύο μεριές του παρκέ, χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και όλα τα ένας εναντίον ενός και δώσαμε την ευκαιρία στον Κολοσσό να επιστρέψει. Όταν ένα παιχνίδι γυρίζει από τόσο μεγάλη διαφορά, μετά σου πηγαίνουν όλα στραβά.

Στο ημίχρονο είπαμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο σε άμυνα και επίθεση όπως και στο πρώτο μισό, αλλά ήμασταν χειρότεροι και στους δύο τομείς. Εάν είχαμε πάρει τη νίκη, θα ήταν όλα διαφορετικά αφού θα ήταν ουσιαστικά μια "διπλή" νίκη για εμάς μιας και θα αφήναμε πίσω τον Κολοσσό και θα παίρναμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. Υπάρχουν ομάδες που είναι κοντά στη βαθμολογία και άλλες έχουν καλύτερο και άλλες χειρότερο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο. Το θέμα είναι η διάρκεια που θα έχουν και εντός, αλλά και εκτός παρκέ καθώς δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το οικονομικό που ταλανίζει πολλές ομάδες. Όποιος αντέξει σε όλα αυτά και έχει διάρκεια θα μείνει στην κατηγορία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK