Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 63-82

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα στο τρίτο δεκάλεπτο και με το 82-63 ξεπέρασε το σκόπελο του Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 63-82

Η εξέλιξη

Τη συνταγή του... ξεσπάσματος μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια εφάρμοσε ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα εντός των τειχών παιχνίδι του. Παρά τα υψηλά ποσοστά στην επίθεση, οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν του Ρεθύμνου στο πρώτο μισό γιατί η άμυνά τους ήταν ευάλωτη. Μάλιστα η ομάδα του Γιαπλέ επέστρεψε από το 23-16 και το 32-25 αντίστοιχα, φτάνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις σε απόσταση βολή.

Η τρίτη φορά που οι "πράσινοι" ξέφυγαν (48-39) ήταν και... φαρμακερή για την κρητική ομάδα. Έχοντας ανεβάσει την πίεσή της στην άμυνα και αποτρέποντας το εύκολο καλάθι στους γηπεδούχους η ομάδα του Πεδουλάκη προηγήθηκε 54-41 και δεν ανησύχησε περαιτέρω. Έφτασε μάλιστα στο 67-51, ενώ με τρίποντο του Κάρι στο 74-53, σφραγίζοντας τη νίκη της πριν από το τελευταίο πεντάλεπτο.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Τζέιμς Γκιστ για τη σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνισή του.

2. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος όταν πατάει καλά παρασέρνει και τους υπόλοιπους.

3. Ο Ραμέλ Κάρι για τη βοήθειά του σε όλους τους τομείς.

4. Ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος δεν έχασε εναέρια μονομαχία.

5. Ο Τζάστιν Χαρτ, διότι μπορεί να βάζει με διάφορους τρόπους την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Το φύλλο αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κάνει συντήρηση στο ελληνικό πρωτάθλημα για να είναι όσο έτοιμος απαιτούν τα παιχνίδια του Top16. Όσο ο Διαμαντίδης ανεβάζει ρυθμούς και οι ψηλοί πατούν γερά, τόσο το "τριφύλλι" θα παίζει καλύτερα. Το Ρέθυμνο δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων δύο ετών και φαίνεται ξεκάθαρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK