Σφαιρόπουλος: "Κρατάμε την ομαδικότητα". Πρίφτης: "Δεν είχαμε συγκέντρωση"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος απ' όσα είδε απέναντι στον Άρη. Κάτι περισσότερο ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Σφαιρόπουλος: "Κρατάμε την ομαδικότητα". Πρίφτης: "Δεν είχαμε συγκέντρωση"

Ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε: " Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, έναν αντίπαλο που σου βάζει αρκετούς προβληματισμούς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν διαβάσαμε την άμυνα των αντιπάλων, αλλά από το δεύτερο ανεβήκαμε επιθετικά και αμυντικά, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να μην βάλει εύκολο καλάθι, παίξαμε καλά και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας επιβάλλοντας το ρυθμό μας με μερικά κενά μεν. Ήταν πολύ σημαντικό ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι δώσαμε 29 ασίστ, είναι ένα στοιχείο αυτό, η ομαδικότητα που δουλεύουμε και θέλουμε να κρατήσουμε. Η ομαδικότητα μάς δίνει πολυφωνία.

Το ότι έχουν μειωθεί οι τραυματισμοί είναι πολύ καλό. Ασφαλώς μας λείπουν οι δύο τραυματίες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει μια ισορροπία στη χημεία της και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε γκαρντ ικανά και να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν. Ο Σπανούλης έχει δίπλα τους έχουν ικανότατους σκόρερ και μπορεί να δημιουργήσει γι’ αυτούς, αλλά και αυτοί που είναι δίπλα του μπορούν να δημιουργήσουν γι' αυτόν. Παίζοντας ομαδικά τη μια μέρα θα είναι κάποιος πρώτος σκόρερ και την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος πρώτος σκόρερ. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι".

Πρίφτης: "Πολλά λάθη"

Ο προπονητής του Άρη σχολίασε: " Εμείς είχαμε μεγάλο διάστημα αποχής από επίσημα παιχνίδια. Δύσκολα βρίσκεις ρυθμό, δουλέψαμε αρκετά καλά, για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά στη συνέχεια η πίεση του Ολυμπιακού ήταν τόσο έντονη και τόσο αθλητική που ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε εύκολες πάσες ή άνοιχτά τρίποντα που είναι ένα από τα δυνατά σημεία μας. Χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση όταν ο αντίπαλος παίζει έτσι. Κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε συγκέντρωση και η διαφορά άνοιξε. Έχουμε αρκετούς παίκτες, δεν ήταν αυτός σοβαρός λόγος για την εικόνα μας, η ομάδα συνεχίζει τη διαδρομή της. Για εμάς τα επόμενα παιχνίδια είναι τα σημαντικά και τα ουσιαστικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK