Κηφισιά-Πανιώνιος 86-85

Φοβερό ματς στην Κηφισιά με την τοπική ομάδα να επιστρέφει στις νίκες, 86-85 τον Πανιώνιο που ήταν μπροστά στο σκορ και είχε στο τέλος ευκαιρίες να πάει το ματς στην παράταση.

Κηφισιά-Πανιώνιος 86-85

Η εξέλιξη

Σε ένα από τα πιο ελεύθερα παιχνίδια της Α1, σχεδόν στον ορισμό του run n gun, κυριάρχησαν οι …Αμερικανοί. Οι Αμερικανοί και ο Κακιούζης. Όσο το παιχνίδι πήγαινε σε ρυθμό εκτός ελέγχου η ομάδα του Αλέξανδρή με τον Ξανθόπουλο στο κουμάντο και τους Ταμπς-Κορόλοεφ στην εκτέλεση είχε τα ηνία. Γι αυτό και προηγήθηκε με 47-54 με τον Κορόλεφ να σημειώνει το τρίποντο της χρονιάς, πίσω από το κέντρο.

Η ΑΕΝΚ κατάφερε να παίξει άμυνα κι έδωσε την μπάλα στον εκπληκτικό Κέιντ Ντέιβις για να κάνει την δουλειά. Ο Αμερικανός εκτέλεσε με ακρίβεια και με τα συνεχόμενα σουτ του κράτησε τους γηπεδούχους εντός αγώνα μειώνοντας σε 67-71 στο 30’. Ο Πανιώνιος από αυτό το σημείο έχασε αυτό που είχε, δηλαδή τα τρίποντα. Μπήκε με 12/21 από τα 6,75 και δεν ευστόχησε σε κανένα στην συνέχεια. Η άνοδος του Κακιούζη έφερε την Κηφισιά μπροστά την ίδια ώρα που οι κυανέρυθροι επέμειναν σε συνεχόμενα άστοχα σουτ.

Το καθαρό μυαλό ήταν με τους βετεράνους του Παπαθεοδώρου καθώς ο Ντέιβις με δύο τρίποντα μείωσε σε 82-83 στο 37 και ο Σάιλας έφερε μπροστά τους γηπεδούχους και ο Κακιούζης έδωσε προβάδισμα 86-83. Στα τελευταία 12’’ ο Πανιώνιος κατάφερε να χάσει τρία τρίποντα και τελικά ο Ξανθόπουλος με λέι απ απλά μείωσε στην τελική διαφορά.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ξανθόπουλος διότι οργάνωσε όσο καλύτερα μπορούσε το παιχνίδι του Πανιωνίου.

2. Ο Ντέιβις για τους 29 του πόντους.

3. Ο Κορόλεφ που έδωσε ρεσιτάλ, αλλά στο τέλος και αυτός χάθηκε.

4. Ο Κακιούζης με νταμπλ νταμπλ ίσως να είναι ο γηραιότερος Έλληνες παίκτης του μπάσκετ που τελειώνει αγώνα με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

5. Ο Δημήτρης Μαυροειδής διότι συνεχίζει να είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης ρακέτας.

Το φύλλο αγώνα

Η ΑΕΝΚ κουτσά στραβά κατάφερε να μην την πάρει εντελώς η κατρακύλα. Δείχνει πως άλλα θέλει να κάνει και για κάποιο λόγο μαζεύει μόνο παίκτης στο λυκόφως της καριέρας τους όπου το μυαλό δουλεύει αλλά τα πόδια είναι βαριά. Γενικώς δεν πείθει πλέον. Ο Πανιώνιος προσπαθεί αλλά κάθε παιχνίδι που χάνει, τον βυθίζει και πιο βαθιά. Σαφής βελτίωση, σαφής πρόοδος, αλλά θέλει έναν εκπληκτικό β γύρο για να σωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK