Άρης - Πανελευσινιακός 79-61

Ο Άρης χτυπάει δυνατά την πόρτα της τετράδας! Οι "κίτρινοι" νίκησαν άνετα τον Πανελευσινιακό στο Αλεξάνδρειο και έφτασαν τις οκτώ νίκες.

Άρης - Πανελευσινιακός 79-61

Η εξέλιξη

Ο Βεζένκοφ πέτυχε τους 9 από τους πρώτους 11 πόντους του Άρη και το παιχνίδι πήρε συγκεκριμένη μορφή από την αρχή: οι "κίτρινοι" είχαν σταθερά την πρωτοπορία (16-7, 20-11) και ο Πανελευσινιακός έτρεχε μήπως τους φτάσει. Δεν ήταν εύκολο το έργο των "σταχυοφόρων" από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι σούταραν με υψηλό ποσοστό στα δίποντα και ανανέωναν τις επιθέσεις που έχαναν.

Το 27-18 στο 10' έγινε 38-25 και 44-30 με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όταν και ο Βεζένκοφ έφτασε τους 15 πόντους. Ο πολυτάλαντος Βούλγαρος δεν ήταν μόνος, είχε τον Ριντ για στήριγμα και όταν ο Άρης πήγε στο 55-34 έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Με συνολικά τέσσερις πόντους στην τρίτη περίοδο ο Πανελευσινιακός δεν είχε τύχη στο Παλέ ανεξάρτητα από το αν δεν άφησε τη διαφορά ν' ανοίξει παραπάνω.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο απόλυτος ηγέτης του Άρη.

2. Ο Λαμάρκους Ριντ, για το καλύτερο εφετινό παιχνίδι του.

3. Ο Άντριου Νέιμικ, ένας ψηλός με ταβάνι αλλά πάντα χρήσιμος.

4. Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς, που παίρνει τις σωστές αποφάσεις όταν πρέπει.

5. Ο Δημήτρης Πρίφτης γιατί με όσα μέσα έχει κάνει τον Άρη πρωταγωνιστή.

Το φύλλο αγώνα

Ο Άρης στο Αλεξάνδρειο είναι σταθερά αξιόπιστος και (πλην Κολοσσού) έχει κερδίσει όλες τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο. Ο Βεζένκοφ κάνει τη διαφορά και η ομάδα του Πρίφτη έχει καταφέρει να ξεπεράσει το ταβάνι του ρόστερ της, διεκδικώντας τη θέση μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων της χώρας. Τα δύο κολλητά ματς με τον ΠΑΟΚ θα ρυθμίσουν εν πολλοίς τους στόχους της. Ο Πανελευσινιακός δεν μπορεί να πάρει τέτοια ματς, παραδόθηκε όμως αμαχητί και αυτό δεν είναι καλό για ομάδες που κυνηγούν την παραμονή και θα κληθούν να δώσουν ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK