Τρίκαλα - ΚΑΟΔ 80-76

Τα Τρίκαλα έφτασαν σε μία σημαντική νίκη επί του ΚΑΟΔ με 80-76 για την 14η αγωνιστική της Basket League, σε ένα παιχνίδι που βρισκόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό τους, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να το "καθαρίσουν".

Τρίκαλα - ΚΑΟΔ 80-76

Η εξέλιξη

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Άλεξ Χάρις να βρίσκεται μέσα σχεδόν σε κάθε φάση. Το 11-2 στο 2:47 διατηρήθηκε μέχρι το 8' (22-13) και παρά τις αυξομειώσεις της διαφοράς, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο για περίπου ένα ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως ανανεώσεις επιθέσεων από ριμπάουντ και κλεψίματα.

Με ηγέτη τον Όμπι Τρότερ, όμως, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στα μέσα της 3ης περιόδου και το 41-33 έγινε 41-43 στο 4:59. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα, μάλιστα, κατάφεραν να "χτίσουν" διαφορά 6 πόντων (46-52), την οποία έχασαν πριν το τέλος της περιόδου (53-52), όταν πήρε μπροστά ο Κένι Κάντζι.

Τα Τρίκαλα ξεπέρασαν τον "σκόπελο" του τριπόντου, ξαναπήραν διαφορά ασφαλείας στο 4ο δεκάλεπτο και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων στο τέλος (και μία καθυστέρηση στα τελευταία δευτερόλεπτα για το εάν καλάθι του Τρότερ ήταν δίποντο ή τρίποντο - από την ένσταση προέκυψε δίποντο), έφτασαν σε μία νίκη ανάσα.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Άλεξ Χάρις ήταν παντού, σημείωσε 19 πόντους και κέρδισε 9 φάουλ, αφού κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει με θεμιτά μέσα.

2. Ο Όμπι Τρότερ ήταν ξανά MVP των Δραμινών, αλλά ούτε τώρα ήταν αρκετός.

3. Όταν ο Κένι Κάντζι πήρε μπροστά, ήταν ασταμάτητος και στις 2 ρακέτες, με 20 πόντους, 5 επιθετικά ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

4. All around εμφάνιση από τον Ρόμπερτ Λο με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ (5 επιθετικά).

5. Πιο αθόρυβη δουλειά ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος κυριάρχησε στα ριμπάουντ (10) και συνεισέφερε με 14 πόντους.

Το φύλλο αγώνα

Αν και δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, τα Τρίκαλα βρήκαν τον τρόπο να υποτάξουν τον ΚΑΟΔ χάρη σε καλές ατομικές εμφανίσεις. Τα ριμπάουντ αποδείχθηκαν κομβικό σημείο για την έκβαση του αγώνα, αφού οι διαρκείς ανανεώσεις επιθέσεων υπερκάλυψαν το πρόβλημα της αστοχίας (5/19 τρίποντα). Οι Θεσσαλοί πήραν κάτι παραπάνω από δύο βαθμούς, αφού νίκησαν έναν αντίπαλο στην ίδια μοίρα και εφόσον ο ΚΑΟΔ συνεχίσει να στηρίζεται στις ορέξεις μόνο ενός παίκτη, θα αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα στο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK