Πανιώνιος - ΑΕΚ 78-94

Τώρα η ΑΕΚ κερδίζει και εκτός. Με μπροστάρη τον Μαλίκ Χέρστον η Ένωση επικράτησε 91-78 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση και διατηρήθηκε σε τροχιά τετράδας κυνηγώντας τους ΠΑΟΚ και Άρη. Σταθερά τελευταίοι οι "κυανέρυθροι". Επεισόδια πριν από το ματς.

Πανιώνιος - ΑΕΚ 78-94

Η εξέλιξη

Ο Πανιώνιος είχε τους ψηλούς να κοντράρουν τον Μπονσού, αλλά η ΑΕΚ πήρε τους πόντους που... έχασε από τους περιφερειακούς της. Ο Ίνγκλις άρχισε καλά και πήρε αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα το 9-3 των "κυανέρυθρων" να γίνει 28-23 για την Ένωση χάρη στους 12 πόντους του Καναδού σουτέρ. Ο Χέρστον βοήθησε πολύ όσο ήταν στο παρκέ και η ομάδα του Σάκοτα έχτισε προβάδισμα που έφτασε τους δέκα πόντους (48-38) με 5/9 τρίποντα και 65% στα δίποντα.

Οι "κυανέρυθροι" επιχείρησαν να επανέλθουν και μείωσαν σε 53-49 με τον Κόλμαν να "κοιτάζει στα μάτια" τον Μπονσού. Ίνγκλις και Χέρστον, παρόλα αυτά, ήταν σταθερά αξιόπιστοι στην επίθεση και το 65-56 (28') κράτησε την ΑΕΚ σε απόσταση ασφαλείας. Ο Αμερικάνος σκόρερ μάλιστα ήταν αυτός που έκοψε εκ νέου τα φτερά του Πανιωνίου, πριν από το 7-0 των "κιτρινόμαυρων" που ακολούθησε και έκανε το 80-70 φέρνοντάς τους σε θέση ισχύος. Ο Πανιώνιος μόνο με φάουλ έπαιζε άμυνα, ο Μενσά-Μπονσού έβαλε τις καθοριστικές βολές και η ΑΕΚ με +90 πόντους πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Αρτάκης.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος πήρε τις επιθέσεις που του αναλογούσαν και σκόραρε κυρίως στα σημεία που ο Πανιώνιος απειλούσε.

2. Ο Καρλ Ίνγκλις, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους και 4 ασίστ.

3. Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος σ' ένα βράδυ που δεν φάνηκε πολύ είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

4. Ο Ντούσαν Σάκοτα που έδωσε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

5. Ο Ουίλ Κόλμαν, που δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τον Μπονσού.

Το φύλλο αγώνα

Η ΑΕΚ του ΟΑΚΑ εμφανίστηκε και μακριά από αυτό. Είχε ανάγκη από μια εκτός έδρας νίκη η ομάδα του Σάκοτα και την πέτυχε την κατάλληλη στιγμή, συνεχίζοντας την καταδίωξη του Άρη για μία θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Ο Πανιώνιος έπρεπε να παίξει άμυνα για να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερη ποιότητα, δεν το έκανε και υποτάχθηκε παρά το γεγονός ότι έφτανε συνεχώς στην πηγή μειώνοντας διψήφιες διαφορές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK