Σφαιρόπουλος: "Παίξαμε με μαύρα για τη Θύρα 7". Μαρκόπουλος: "Εμφανής η κούραση"

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσαν το κλειστό ματς στο ΣΕΦ.

Σφαιρόπουλος: "Παίξαμε με μαύρα για τη Θύρα 7". Μαρκόπουλος: "Εμφανής η κούραση"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τι πήγε στραβά στο ματς με τον ΠΑΟΚ και γιατί οι παίκτες του ήταν άστοχοι στα τρίποντα, ενώ αναφέρθηκε στη μαύρη επέτειο της Θύρας 7.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: " Κρατάμε μόνο τη νίκη, όπως έγινε ο αγώνας. Είναι σημαντική αλλά σίγουρα η εμφάνισή μας, δε μας ικανοποιεί καθόλου. Δώσαμε τη δυνατότητα σε μια καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να βάλει κάποια σουτ.

Η άμυνα δεν είχε ενέργεια και ένταση. Επιθετικά ήμασταν καλοί, όχι όμως αμυντικά. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει, να μας περάσει και με έξι πόντους στην τελευταία περίοδο. Κάπου εκεί ξυπνήσαμε, δουλέψαμε με ενέργεια στην άμυνα. Βάλαμε δυο σουτ από έξω από τα πολλά ελεύθερα που είχαμε, πήραμε διαφορά και στο τέλος έγειρε η πλάστιγγα υπέρ μας. Σε ένα ματς που είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη. Να είμαστε πιο έτοιμοι για δύσκολα παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ κλείνουν όλοι στη ρακέτα και σου δίνουν τρίποντα. Αν δε τα βάζεις, όσο περνάει η ώρα, δεν έχει καθαρό μυαλό στο τέλος. Δυσκολεύεσαι να ευστοχήσεις. Αυτό έγινε. Μετράει η αποφασιστικότητα του τελευταίου εξαλέπτου. Πρέπει όμως να διορθώσουμε το πώς πάμε να παίξουμε τέτοια ματς. Και με άσχημο ποσοστό στις βολές, πετύχαμε 83 πόντους. Κερδίσαμε από την επίθεση, αλλά πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Ένα καλάθι ξεκάθαρο δυο πόντων, ο κύριος Σταματόπουλος το μέτρησε για τρεις. Μας έδωσε εις βάρος μας κάποια σφυρίγματα, θα πρέπει να προσέχουν τις επαφές και πώς παίζεται η άμυνα. Ποτέ δε μιλάω για διαιτησία, αλλά η διαιτησία του κύριου Σταματόπουλου δεν ήταν όπως έπρεπε.

Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο ματς και ο αντίπαλος σου δίνει τα σουτ όπως το κάνει ο ΠΑΟΚ, όταν χάσεις τα πρώτα δυο- τρία, μεγαλώνει η πίεση να ευστοχήσεις. Όσο περνάει η ώρα αυτό αυξάνεται και μετά σε κυριεύει το άγχος, δεν έχεις καθαρό μυαλό, δε διαβάζεις και στην άμυνα και το ένα φέρνει το άλλο. Τελικά βγάλαμε έναν αιφνιδιασμό, βάλαμε δυο σουτ από μακριά, ο Σπανούλης το μεγάλο τρίποντο. Αν είχαμε βάλει και δυο- τρία ελεύθερα, θα ‘ταν διαφορετικό το ματς.

Εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν υποτιμήσαμε αντιπάλους. Όταν παίζεις με τη Χίμκι και τα δίνεις όλα για να κερδίσεις, σίγουρα θέλει να κάνεις restart να βρεις τα πνευματικά χαρίσματα για να παίξεις δύσκολο παιχνίδι και πάλι. Αυτή ήταν η κυριότερη αιτία. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Στο ΟΑΚΑ έχασε, ενώ έπρεπε να πάρει το ματς, ήταν δικό του. Ήμασταν κουρασμένοι και νωθροί, δεν είχαμε ενέργεια.

Ο Αγραβάνης είναι με ίωση, θα έρθει να βγάλει ένα μέρος της προπόνησης. Ο Αθηναίου αισθάνεται ενοχλήσεις ακόμα. Θα δούμε. Να πω ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε στην αρχή προς τιμή της θύρας 7. Ήταν το λιγότερο που μπορούμε. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, είναι ακριβώς 35 χρόνια από αυτό το συμβάν. Το πιο σημαντικό είναι να τους έχουμε στη μνήμη μας και να τους τιμούμε. Για αυτό παίξαμε και με τις μαύρες εμφανίσεις.

Ήταν σημαντικό αυτό που έγινε στην αρχή του παιχνιδιού, που οι δύο ομάδες πήγαν και έδωσαν φόρο τιμής. Για εμάς ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι μία θλιβερή στιγμή για την ιστορία του συλλόγου. Τους αφιερώνουμε τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να τους έχουμε πάντα στις μνήμες μας".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος σχολίασε από την πλευρά του: " Οποιαδήποτε ομάδα παίζει με τον Ολυμπιακό ειδικότερα στο ΣΕΦ, πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή απόδοση για να σταθεί στο γήπεδο. Εμείς καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος και όσο περνούσε η ώρα η κούραση των δικών μας παικτών ήταν εμφανής. Θα μπορούσαμε στο τέλος να έχουμε τον ίδιο ρυθμό όπως κάναμε για 35 λεπτά. Εμείς στο τέλος παίξαμε ατομικά και δεν βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ. Πιστεύω πως το τρίποντο του Σπανούλη έκρινε το ματς. Έως εκείνη τη στιγμή υπήρχαν ελπίδες. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, συγχαρητήρια στους παίκτες μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 83-76

Οι παίκτες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

News 24/7

24MEDIA NETWORK