Άρης - Κόροιβος 80-59

Έβδομη νίκη στα τελευταία οκτώ ματς για τον Άρη, ο οποίος ξεπερνώντας με 80-59 το εμπόδιο του Κοροίβου στο Αλεξάνδρειο πάτησε στην τρίτη θέση της Basket League. Απόλυτος ηγέτης ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Παρέμεινε χωρίς διπλό η ομάδα της Αμαλιάδας.

Άρης - Κόροιβος 80-59

Η εξέλιξη

Ο Κόροιβος δεν είναι ομάδα των εκτός έδρας αγώνων, αλλά το σερί 10-0 δια... καρφωμάτων Τέρνερ που τον έφερε στο 12-7 τού χάρισε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Άρης άρχισε να παίρνει σκορ από τον Βεζένκοφ και με 10 πόντους από τον υπερταλαντούχο Βούλγαρο όχι μόνο πλησίασε, αλλά και προσπέρασε 26-24. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει έχοντας χαμηλό ποσοστό στα σουτ, ιδίως δε στα τρίποντα.

Όταν οι "κίτρινοι" βελτίωσαν τις επιδόσεις τους από την περιφέρεια, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ν' ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση. Ο Βεζένκοφ έβαλε τρία σερί από τα 6μ75, ο Ριντ πήρε τη σκυτάλη και το 36-34 του 20' έγινε 52-37 στο 25', με τον Άρη να απελευθερώνεται. Το 59-43, το 63-48 και το 72-55 ήταν διαφορές μη αναστρέψιμες και η ομάδα του Πρίφτη έφτασε χωρίς να κινδυνεύσει στην ένατη εντός έδρας νίκη της σε δέκα παιχνίδια.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, το ξέσπασμα του οποίου στην τρίτη περίοδο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την τροπή που πήρε ο αγώνας.

2. Ο Λαμάρκους Ριντ, σταθερά χρήσιμος το τελευταίο διάστημα.

3. Ο Τόρι Τόμας, παίκτης για όλες τις δουλειές.

4. Ο Στέλιος Πουλιανίτης, που στα 20 του αξίζει το χρόνο που παίρνει.

5. Ο Τιμ Μπάουερς, ο πρώτος σκόρερ του Κοροίβου.

Το φύλλο αγώνα

Ο Άρης έχει ένα πυρηνικό όπλο στο ρόστερ του και κατατροπώνει κάθε αντίπαλο που σηκώνει κεφάλι. Ο Βεζένκοφ είναι ο απόλυτος ηγέτης των "κιτρίνων", ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και τους έχει φέρει μέχρι την τρίτη θέση. Ο Κόροιβος πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά δεν ακολούθησε. Ακόμη δεν έχει σπάσει το ρόδι εκτός έδρας και το ματς στην Ελευσινά σ' ένα μήνα θα είναι ο τελικός που πρέπει να πάρει για να παραμείνει στην κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK