Πανιώνιος - ΚΑΟΔ 72-79

Νίκη παραμονής για τον ΚΑΟΔ στη Νέα Σμύρνη και... υποβιβασμού για τον Πανιώνιο. Μεγάλο ματς από τον Θοδωρή Ζάρα για το 79-72 επί των "κυανέρυθρων".

Πανιώνιος - ΚΑΟΔ 72-79

Η εξέλιξη

Ματς περισσότερο... θανάτου παρά ζωής, αφού το μπάσκετ που παίχτηκε ήταν κάτω του μετρίου. Ο ημιθανής Πανιώνιος είχε εμφανές πρόβλημα ομοιογένειας με ακόμη ένα νέο παίκτη στο ρόστερ (Άσελιν) και τον Ταπούτο να παίζει για δεύτερη φορά. Παρόλα αυτά ο φορμαρισμένος ΚΑΟΔ δεν το εκμεταλλεύτηκε όσο θα μπορούσε και η κατάσταση ήταν ρευστή παρά το 13-8 και το 30-26 των Δραμινών. Εκεί πόνταραν οι "κυανέρυθροι" προκειμένου, με συνδρομή του κοινού, να πάνε στο 46-41.

Μόνο που δεν είχαν τον τρόπο να διαχειριστούν το προβάδισμά τους αυτό και μετά το 49-49 (τετράποντο Ζάρα) οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία. Ο Ζάρας έφτασε τους 20 και το 61-55 έδωσε στον ΚΑΟΔ το δικαίωμα να αισθανθεί πολύ πιο άνετα από τον Πανιώνιο που πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό. Η ομάδα του Μέξα μάλιστα έφτασε στο 69-61 πριν από την απόπειρα αντεπίθεσης του Πανιωνίου που σταμάτησε στο 76-70.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Θοδωρής Ζάρας για το παιχνίδι της ζωής του με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ.

2. Ο Μανώλης Παπαμακάριος, η απόκτηση του οποίου γύρισε το διακόπη για τον ΚΑΟΔ.

3. Ο Έρικ Άτκινς για την ψυχραιμία και την ευστοχία του στο φινάλε.

4. Ο Δημήτρης Βεργίνης που προσπαθούσε μάταια να κρατήσει στη ζωή τον Πανιώνιο.

5. Ο Δημήτρης Σταμάτης, γιατί το μέλλον του ανήκει.

Το φύλλο αγώνα

Με το διπλό στη Νέα Σμύρνη ο ΚΑΟΔ επιβεβαίωσε το φορμάρισμά του και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία έχοντας την ευκαιρία να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Ο Πανιώνιος είναι στο χείλος του γκρεμού. Έχοντας στο πρόγραμμα Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη στο Αλεξάνδρειο και Απόλλωνα στην Πάτρα, που θα βρει τρεις νίκες (χωρίς να κερδίσουν οι υπόλοιποι) για να σώσει τη χρονιά;

News 24/7

24MEDIA NETWORK