Κολοσσός-Αρης 78-77 (παρ.)

Νίκη για τον Κολοσσό με μία εύστοχη βολή σε νεκρό χρόνο! Deja vu για τους "θαλασσί", που κέρδισαν τους Θεσσαλονικείς με 78-77 στην παράταση!

Κολοσσός-Αρης 78-77 (παρ.)

Η εξέλιξη:

Ο Άρης χάρις το δίδυμο Πάσαλιτς-Αντεκμπόγιε, προηγήθηκε με 14-19 στο 9' καθώς οι δύο παίκτες είχαν 13 από τους 19 πόντους των κιτρινόμαυρων με τον Βεζένκοφ να μην είναι τόσο...δραστήριος. Ο Κολοσσός με τον Λαρετζάκη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια και να σημειώνει επτά πόντους κατάφερε να επιστρέψει γρήγορα και να περάσει μπροστά 24-23 στο 13' και 28-26 στο 16 αλλά οι γκάρντ του Πρίφτη βρίσκονταν σε εξαιρετικό απόγευμα και ο Άρης ξαναπήρε τα ηνία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 31-34 στο ημίχρονο. Η μεγαλύτερη διαφορά για τους Θεσσαλονικείς ήταν το 31-37 στο 21' σημείο που ο Άρης... χάθηκε.

Σε αυτό βοήθησε ο εντυπωσιακός Γουότερς που είναι συγκλονιστικός από το φινάλε του αγώνα με τον Απόλλωνα κρατώντας πολλές φορές μόνος την ομάδα του. Αυτή την φορά είχε βοήθεια από τον Σμιθ, τον Σκοτ και τον Χάγκιν. Οι Αμερικανοί του Λυκογιάννη, μοιράστηκαν το σκορ στο εντυπωσιακό επιμέρους 18-4 που έφερε τους Ροδίους μπροστά 49-41 στο 28'.

'Ηταν η ώρα να...μπει στο παιχνίδι ο Βεζένκοφ και ο Χαρίσης. Με συνεχόμενους πόντους κι εξαιρετική άμυνα έφεραν την ομάδα τους στο 51-50 και μπροστά στο 33 53-54. Στο 38΄50 ο Άρης έμοιαζαν να κλειδώνει την νίκη προηγούμενος με 70-65 αλλά η άμυνά του κατέρρευσε και ο Γουότερς έστειλε τον αγώνα στην παράταση, 12'' πριν το τέλος. Ο Αντεκμπόγιε πήρε την τελευταία επίθεση ήταν άστοχος με τον πάγκο του Άρη να φωνάζει για φάουλ. Ο Άρης πάλι σπατάλησε το προβάδισμα 76-71 στο 43 καθώς ο Κολοσσός πέρασε πέρασε μπροστά με 77-76 στο 44'. Ο Βεζένκοφ ισοφάρισε με μία βολή και στο τέλος ο Αντεκμπόγιε ήταν μοιραίος καθώς στην τελευταία επίθεση του Άρη έκανε λάθος και ο Νέιμικ χρεώθηκε φάουλ στον Γουότερς 5'' πριν το τέλος. Τα έντονα παράπονα του Πρίφτη δεν άλλαξαν κάτι και με 1/2 βολές οι γηπεδούχοι πήραν την μεγάλη νίκη.

Η καλύτερη πεντάδα:

Ο Γουότερς που τα έκανε όλα και αυτή την φορά οι βολές του ήταν...εμπρόθεσμες.

Ο Πάσαλιτς που στήριξε τον Άρη σε όλο το παιχνίδι αλλά η μπάλα δεν πήγε στα χέρια του στα κρίσιμα.

Ο Λαρετζάκης που ήταν εξαιρετικός ιδιαίτερα στο α μέρος.

Ο Σκοτ για την σταθερότητα στο παινχίδι του.

Ο Βεζένκοφ διότι ήταν ο εαυτός του μετά το 25.

Φύλλο αγώνα:

Οι γπεδούχοι πάλευαν για την σωτηρία τους και λογικά την κατέκτησαν με την νίκη της χρονιάς. Το άξιζαν για την σοβαρότητά τους και την πίστη στην νίκη ως το τέλος της παράτασης. Ο Άρης έδειξε μεγάλη χαλαρότητα στα κρίσιμα και πολύ κακές επιλογές όταν έπρεπε να καθαρίσει τον αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK