Άρης - Πανιώνιος 67-63

Ο Άρης έριξε τον Πανιώνιο! Με ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ η ομάδα του Πρίφτη επικράτησε των "κυανέρυθρων" πιο εύκολα από το 67-63 και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση. Το τυπικό της πτώσης των "κυανέρυθρων" στην επόμενη αγωνιστική.

Άρης - Πανιώνιος 67-63

Η εξέλιξη

Ο Άρης μπήκε... φρεναριστός και άφησε τον Πανιώνιο να τον ακολουθήσει μέχρι το 15-14. Αφότου όμως ο Βεζένκοφ πήρε μπροστά και άρχισε ν' ανοίγει πληγές στην αντίπαλη άμυνα, η ομάδα του Πρίφτη πήρε αποστάσεις και οι "κυανέρυθροι" έμειναν πίσω. Ο Βούλγαρος άσος έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες τους 13 πόντους και ο Άρης μετά το 25-16 προηγήθηκε 35-20 και 38-22 στο 20'.

Μολονότι τα τρίποντά τους ήταν σχεδόν ισάριθμα με τα δίποντα, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν διψήφια διαφορά (45-32), η οποία όμως περισσότερο τους αποκοίμισε παρά τους χάρισε αυτοπεποίθηση. Ο Πανιώνιος σήκωσε το ανάστημά του και πλησίασε 50-43 και 54-46, η αντεπίθεσή του όμως ήταν βραχύβια. Οι "κίτρινοι" έβγαλαν άμυνες και βρήκαν εύκολα καλάθια, ο Νέιμικ κέρδισε τις μάχες και με τον Βεζένκοφ πάνω από τους 20 πόντους το 66-50 έριξε ουσιαστικά τους τίτλους τέλους. Μαζί στέρεψαν και οι λιγοστές ελπίδες του Πανιωνίου να προλάβει το τρένο της παραμονής στην κατηγορία, μια και έχει να παίξει πλέον με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, μια καλαθομηχανή στην υπηρεσία του Άρη.

2. Ο Άντριου Νέιμικ, ψηλός παλιάς κοπής αλλά με νταμπλ-νταμπλ. Όχι κι άσχημα

3. Ο Τζάστιν Ταμπς που κρατούσε όρθιο τον Πανιώνιο.

4. Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς, ο εγκέφαλος στην περιφέρεια του Άρη.

5. Ξανθόπουλος-Πάσαλιτς που δεν εγκατέλειψαν τη μάχη.

Το φύλλο αγώνα

Τη στιγμή που ο Άρης έρχεται, ο Πανιώνιος φεύγει. Κρίμα... Εκ διαμέτρου αντίθετοι δρόμοι για τις δυο ομάδες, καθώς οι "κίτρινοι" επιστρέφουν εκεί που ανήκουν, στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, και οι "κυανέρυθροι" χάνουν την κατηγορία πληρώνοντας τα πολλά λάθη στην αρχή της περιόδου, την ανοργανωσιά και τις βεβιασμένες επιλογές στα μέσα της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK