Σφαιρόπουλος: "Σε μεταβατικό στάδιο". Γιαπλές: "Μας απασχολεί ο Ηλυσιακός"

Τους λόγους που ο Πανιώνιος έφτασε στο ευρύ 89-54 επί του Ικάρου ανέλυσαν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Θανάσης Γιαπλές.

Σφαιρόπουλος: "Σε μεταβατικό στάδιο". Γιαπλές: "Μας απασχολεί ο Ηλυσιακός"

Ο προπονητής των "κυανέρυθρων" σχολίασε: " Το ζητούμενο για μας ήταν πώς θα εμφανιστούμε μετά τη διακοπή. Είχαμε, επίση, τους τραυματισμούς δύο βασικών στελεχών μας (σ.σ. Λάνγκφορντ, Σαλούστρος) και ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί για την προσέγγιση του αγώνα.

Οι παίκτες μας έδειξαν μεγάλη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Εφαρμόσαμε σε μεγάλο βαθμό το αμυντικό πλάνο μας και πήραμε διαφορά ασφαλείας από την αρχή του αγώνα. Εξουδετερώσαμε τα ατού του αντιπάλου, δείχνοντας σεβασμό σε μια πολύ αθλητική ομάδα με καλό ρόστερ που αδικείται από την βαθμολογική θέση της.

Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, από τους δύο αγώνες την εβδομάδα, στον ένα. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά θεωρώ ότι θα βρούμε ρυθμό και θα βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα".

Ο κόουτς του Ικάρου τόνισε: " Ήταν ένα ματς ήταν έξω από το πλάνο μας. Είχαμε τραυματισμούς και επιλέξαμε να μην ρισκάρουμε με τους Ρόμπερτσον, Ρίτσαρντς και Δεμερτζή. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά επιλέξαμε να είμαστε έτοιμοι για τον «τελικό» της επόμενης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό.

Ψάχνουμε να βρούμε την ισορροπία, κάτι που δεν είναι εύκολο, ώστε να μην καταπονούμε τα παιδιά και ιδιαίτερα τους τραυματίες. Προσηλωνόμαστε στον Ηλυσιακό και στους αγώνες, που ακολουθούν, με αντιπάλους τους Κολοσσό, Άρη, που είναι όλη η χρονιά για μας.

Δυστυχώς πολλά νέα παιδιά πέφτουν σε άσχημες περιπτώσεις. Ο Ίκαρος για παράδειγμα παλεύει για την σωτηρία του, μετράει κάθε παιχνίδι και δεν δίνει τόσες ευκαιρίες όσες θα έπρεπε στα νέα παιδιά. Εγώ είμαι λίγο καιρό με τα νέα παιδιά του Ικάρου, αλλά βλέπω ότι έχουν ταλέντο και διάθεση. Αισθάνομαι μερικές φορές άσχημα που δεν μπορώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά, αλλά όλα ξεκινούν από την προπόνηση. Χάρες δεν κάνουμε. Όταν ένα παιδί δείχνει στην προπόνηση ότι αξίζει παίρνει ευκαιρίες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK