Ρέθυμνο - Κηφισιά 63-58

Χάρη στο 63-58 επί της Κηφισιάς στο "Μελ.Μερκούρη" το Ρέθυμνο πέτυχε τρίτη σερί νίκη και ισχυροποίησε τη θέση του στην πρώτη 6άδα της κατάταξης. Εκτός πλέι οφ παρέμεινε η Κηφισιά.

Ρέθυμνο - Κηφισιά 63-58

Η εξέλιξη

Η Κηφισιά πήρε φόρα απ' όσα πέτυχε απέναντι στα Τρίκαλα και έπαιξε στα ίσα το φορμαρισμένο Ρέθυμνο. Η δημιουργία του Λιακόπουλου και η αποτελεσματικότητα του Μαυροειδή έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Παπαθεοδώρου (11-2, 24-19), αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν επαφή, ψάχνοντας την ευκαιρία να προσπεράσουν.

Όταν βελτίωσαν κάπως τα ποσοστά τους και ο Κάουνσιλ έφθειρε την άμυνα τη Κηφισιάς, προηγήθηκαν 36-32 και 44-41 προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πολλά λάθη για ένα εκτός έδρας ματς και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις χαμένες βολές του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα το 48-43 δια χειρός Κουμπούρα.

Ήταν το σημείο που η Κηφισιά δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει και σπαταλώντας διαδοχικές επιθέσεις βρέθηκε σε δεινή θέση. Το γκολ-φάουλ του Φαγέ έκανε το 57-47 στο 36' και έριξε ουσιαστικά τους τίτλους τέλους, παρά την προσπάθεια της αθηναϊκής ομάδας και το 60-58 στα 13'' πριν από τη λήξη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος άλλαξε την εικόνα του αγώνα.

2. Ο Ντάμιαν Χόλις γιατί στο ντεμπούτο του δεν ήταν καθόλου νευρικός, πήρε επιθέσεις και έβαλε τις βολές που χρειάστηκε.

3. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, σημείο αναφοράς για την Κηφισιά.

4. Ο Γιάννης Καλαμπόκης, αφού στα δύσκολα είναι πάντα χρήσιμος.

5. Ο Νίκος Μπάρλος που τα έβαλε με τους ψηλούς του Ρεθύμνου.

Το φύλλο αγώνα

Ήταν επιτυχία για το Ρέθυμνο που νίκησε σ' ένα παιχνίδι που βόλευε την Κηφισιά. Κουμπούρας και Καλαμπόκης έδωσαν τις λύσεις όταν οι ξένοι εγκλωβίστηκαν και πλέον η ομάδα του Σκουρτόπουλου δύσκολα θα χάσει την 6η θέση στη ρέγκιουλαρ σίζον. Ο στόχος των πλέι οφ παραμένει ζωντανός για την Κηφισιά, η οποία έδειξε, παρά την ήττα, ότι βρίσκει ξανά τη δυναμική της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK