Πανελευσινιακός - Κόροιβος 70-72

Ο Πανελευσινιακός αποχαιρέτησε και μαθηματικά πλέον την κατηγορία, γνωρίζοντας την ήττα εντός έδρας με 72-70 από τον Κόροιβο.

Πανελευσινιακός - Κόροιβος 70-72
INTIME SPORTS

Η εξέλιξη

Καλός ήταν ο ρυθμός από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα στην Ελευσίνα. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται με το ένα πόδι στην Α2 ξεκίνησαν δυνατά, για να ανακάμψει στη συνέχεια ο Κόροιβος και να πάρει διαφορά 6 πόντων (12-18) στα 4:21 της πρώτη περιόδου. Οι "σταχυοφόροι" όμως κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο με 26-22. Όπως έληξε η πρώτη περίοδος, έτσι συνεχίστηκε και η δεύτερη. Η Ελευσίνα διατηρούσε το υπέρ της σκορ, ανεβάζοντας μάλιστα και στο +10 στα 2:35 του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Κόροιβος ψαλίδισε κάπως το διαφορά, με το ημίχρονο να λήγει με 51-43.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά το καλάθι του Κανονίδη στα 9:48, έπρεπε να περιμένουμε τέσσερα λεπτά για να δούμε ξανά κάποιο πόντο. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Ελευσίνα μπροστά στο σκορ με 60-55. Με ένα σερί 9-0 στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έφτασε στο +12 για να απαντήσει ο Απόλλων με επιμέρους σκορ 8-0, μειώνοντας στους 4. Σε "θρίλερ" μετατράπηκε η αναμέτρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ωστόσο το καλάθι του Μάτζετ λίγο πριν το φινάλε έκρινε το ματς. Διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Δορκοφίκη οι γηπεδούχοι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Ο Γκιγκιέρμο Ρούμπιο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κόροιβου με 14 πόντους.

2. Ο Τιμ Μπάουερς με 12 πόντους 6 ασίστ βοήθησε σημαντικά τους φιλοξενούμενους να φτάσουν στη νίκη.

3. Ο Ντόνοβαν Κερκ μπορεί να αγωνίστηκε λίγο αλλά πρόλαβε να πετύχει 11 πόντους.

4. Για τον Πανελευσινιακό ξεχώρισε ο Νεμάνια Μίτροβιτς με 18 πόντους.

5. Ενώ σημαντική βοήθεια είχε κι από τον Νίκολα Μάρκοβιτς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 16 πόντους.

Το φύλλο αγώνα

Και μαθηματικά πλέον αποχαιρέτησε την κατηγορία ο Πανελευσινιακός. Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη σε ένα ματς που "έπαιζαν τη ζωή τους", όμως δεν στάθηκαν τυχεροί στο φινάλε. Ο Κόροιβος πανηγύρισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK