Κόροιβος - Απόλλων Πάτρας 74-68 (παρ.)

Όπως και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, έτσι και τώρα, Κόροιβος και Απόλλων Πάτρας έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τελικά τη νίκη με 74-68 και να μπαίνουν δυναμικά στη "μάχη" για την οκτάδα.

Κόροιβος - Απόλλων Πάτρας 74-68 (παρ.)
INTIME SPORTS

Η εξέλιξη

Ο Απόλλων έψαχνε τη νίκη στην έδρα του Κοροίβου προκειμένου να μείνει σε τροχιά πλέι οφ. Το ματς έδειχνε από την αρχή πως θα είναι δύσκολο για την ομάδα του Βετούλα. Η διαφορά 8 πόντων που πήραν οι φιλοξενούμενοι στο 6ο λεπτό του πρώτου μέρους, χάθηκε γρήγορα με τον Κόροιβο να μειώνει στους δύο στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Πόντο - πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες και στην δεύτερη περίοδο, ενώ ο Κόροιβος κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ (για πρώτη φορά στο ματς μετά το πρώτο καλάθι του αγώνα) και να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 30-29.

Στην επανάληψη ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου με τον Μάρσαλ να πετυχαίνει δίποντο μετά από δύο άστοχες βολές του Φιτζπάτρικ και ένα άστοχο τρίποντο του Μπατή. Αρκετά ήταν τα λάθη των δύο ομάδων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκορ για περίπου τρία λεπτά. Το τρίποντο του Βασίλιεβιτς στην πρώτη φάση της τελευταία περιόδου έβαλε και πάλι μπροστά τον Κόροιβο (46-45). Το ματς πήρε "άγρια" ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να πάρει διαφορά στο σκορ.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Ρούμπιο με δίποντο έβαλε τον Απόλλων μπροστά με 60-61, όμως η μία εύστοχη βολή του Μάρσαλ στα 29'' έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα και δεν το άφησαν μέχρι το φινάλε. Η εύστοχη βολή του Ρούμπιο μάλιστα στο τέλος της παράτασης έγραψε το τελικό 74-68, με τον Κόροιβο να παίρνει τη νίκη, αλλά και να καλύψει την διαφορά από τον Απόλλωνα (οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με +5 στον πρώτο γύρο).

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Βασίλιεβιτς με τους 21 πόντους που πέτυχε ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κοροίβου στο ματς.

2. Ο Ρούμπιο πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουτ (double-double), αλλά η τελευταία εύστοχη βολή του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη "μάχη" για την οκτάδα.

3. Δέκα πόντοι και 5 ριμπάουντ ο απολογισμός του Μπάουερς στο ματς που έδωσε αρκετές βοήθειες στον Κόροιβο.

4. Ο Πεν με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα.

5. Ο Φιτζπάτρικ πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Το φύλλο αγώνα

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο Απόλλων Πάτρας. Η ομάδα του Βετούλα συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες ήττες και πλέον ο στόχος της οκτάδας απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ο Κόροιβος έδειξε αποφασισμένος για τη νίκη και τα κατάφερε, καλύπτοντας παράλληλα και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Πλέον η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου θα παλέψει στις επόμενες δύο αγωνιστικές για μια θέση στην οκτάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK