Ρέθυμνο-ΑΕΚ 80-79

Μεγάλη νίκη για το Ρέθυμνο, 80-79 επί της ΑΕΚ. Τέλος στο νικηφόρο σερί των "κιτρινόμαυρων" που μετρούσαν έξι σερί επιτυχίες.

Ρέθυμνο-ΑΕΚ 80-79

Η εξέλιξη:

Το παιχνίδι φαινόταν πως θα είναι ντέρμπι καθώς η γεμάτη εξάδα ξένων του Ρεθύμνου έπαιξε στο κόκκινο και παράλληλα πήρε βοήθεια από τον πολύπειρο Γιάννη Καλαμπόκη στα κρίσιμα.

Οι γηπεδούχοι χάρις στην άνεση του Σαφτενάαρ στην ρακέτα και την απόλυτη νίκη του απέναντι στον Μπονσού και τους άλλους ψηλούς της ΑΕΚ είχαν την άνεση να σκοράρουν πολύ και στο ημίχρονο να είναι πίσω μόνο με 44-41.

Η ΑΕΚ δεν είχε σκορ από την περιφέρεια ούτε και παιχνίδι με τον Μπονσού οπότε, έμεινε ο εκπληκτικός Χέρστον να κρατάει το σκορ. Η αστοχία όμως στις βολές κόστισε ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο καθώς στο καλύτερό της διάστημα η ΑΕΚ δεν ξέφυγε περισςότερο από 71-66 του 36. Από το τάιμ άουτ του Σκουρτόπουλου το Ρέθυμνο έτρεξε σερί και πήρε τα ηνία του αγώνα χάρις στο δίδυμο Σαφτενάαρ Καλαμπόκη, 74-71 και 80-76 47'' πριν το τέλος. Εκεί οι γηπεδούχοι έχασαν την ηρεμία τους και η ΑΕΚ όχι μόνο μείωσε σε 80-79 με καλάθι του Γουίλμπεκιν αλλά 27'' ξαναπήρε την κατοχή μετά από παράβαση 5'' του Άλεν. Αυτη την φορά ο νεαρός από το πανεπιστήμιο της Φλόριδα ήταν άστοχος στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Η καλύτερη πεντάδα:

Ο Καλαμπόκης διοτι ακόμα και τώρα έχει ένα από τα καλύτερα ντραιβ στην Α1

Ο Κάουνσιλ γιατί κατάφερε να κερδίσει τα γκαρντ της ΑΕΚ παρά τα λάθη του

Ο Χέρστον καθώς κρατάει μόνος του την ΑΕΚ στα δύσκολα

Ο Σάκοτα για ένα ακόμα σοβαρό παιχνίδι

Ο Σαφτενάαρ διότι διέλυσε όλους τους ψηλούς της ΑΕΚ

Το φύλλο αγώνα:

Η ΑΕΚ επιστρέφει λίγο στην πραγματικότητα διότι ακόμα δεν γίνει να είναι ομάδα που θα κερδίζει παντού. Η άμυνά της έχει πολύ δουλειά ακόμα όπως και η συνεργαςία του Γουίλμπεκιν με τους ψηλούς. Το Ρέθυμνο τα πάει περίφημα και αυτό οφείλεται μόνο στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Μετά από αρκετές αναζητήσεις, ο ΑΓΟΡ βρήκε τον ...κατάλληλο αντικαταστάστη του Στέργιου Κουφού, έναν προπονητή που θα κρατήσει την ομάδα ψηλά αν και θα ήταν άδικο να ζητηθούν ανάλογα επιτεύγματα. Η ικανότητα και η μεθοδικότητα του Σκουρτόπουλου αν αξιοποιηθούν σωστά αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK