Οριστική διακοπή στο Άρης-ΠΑΟΚ

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ θ' αποφασίσει για την τύχη του μεγάλου ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, ύστερα από την απόφαση για οριστική διακοπή.

Οριστική διακοπή στο Άρης-ΠΑΟΚ

Στα 42'' πριν από το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου ο διαιτητής Αναστόπουλος ζήτησε από τους δύο συναδέλφους του (Καρακατσούνη, Παναγιώτου) να τον ακολουθήσουν στ' αποδυτήρια επικαλούμενος ένα αντικείμενο που έπεσε στο παρκέ. Μάλιστα, αφότου έφτασε στο δωματιάκι των διαιτητών, διέταξε ν' αδειάσει το γήπεδο σε διάστημα 20 λεπτών προκειμένου το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς κόσμο.

Η διοίκηση του Άρη και προσωπικά ο πρόεδρος Λευτέρης Αρβανίτης, που τους ακολούθησαν στα ενδότερα του Παλέ, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, ο Αναστόπουλος όμως ήταν ανένδοτος επιμένοντας στην αρχική απόφασή του.

" Είναι μια άδικη απόφαση, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε" ενημέρωσε δια μικροφώνου ο νομικός του Άρη Χρήστος Γρόλλιος.

Μετά την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για την εντολή των ρέφερι, οι θεατές άρχισαν ν' αποχωρούν, αλλά το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί στους γηπεδούχους για να βγάλουν τον κόσμο παρήλθε, με αποτέλεσμα ν' αποφασιστεί η οριστική διακοπή του αγώνα.

Το φύλλο αγώνα έκλεισε στις 19:30 εις βάρος του Άρη, ο οποίος κινδυνεύσει πλέον να χάσει το ματς στα χαρτιά, ενώ απειλείται και με αποκλεισμό της έδρας του έως και τρεις αγωνιστικές σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ.

Το σκορ τη στιγμή της διακοπής ήταν 33-31 για τον ΠΑΟΚ και το Αλεξάνδρειο κατάμεστο.

Όπως ενημέρωσε ο κομισάριος του αγώνα μιλώντας στη NOVA, " το παιχνίδι διεκόπη για τη μη έγκαιρη εκκένωση του γηπέδου. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε δεν τηρήθηκε και όταν ελέγχθηκε το γήπεδο δεν ήταν επαρκώς εκκενωμένο. Πέρασαν 1 και 20 λεπτά έως ότου αδειάσει".

Από τον Άρη υποστηρίζεται ότι κανένα αντικείμενο δεν βρήκε το διαιτητή Αναστόπουλο, ο οποίος έδειξε επιλεκτική αυστηρότητα. Ο ίδιος ο ρέφερι είχε προειδοποιήσει για διακοπή/εκκένωση, όταν μετά το τζάμπολ του αγώνα μία από τις κορδέλες που εκτόξευσαν οι οπαδοί του Άρη τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Οι παίκτες του Άρη συνέχιζαν την προθέρμανσή τους, αλλά στις 20:00 ειδοποιήθηκαν ότι το ματς δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Άλλο ένα μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν τελείωσε...

Διαβάστε ακόμη:

Όσα έγιναν στο Αλεξάνδρειο, λεπτό προς λεπτό

Τα χαρτάκια, ο τραυματισμός και η εκκένωση

News 24/7

24MEDIA NETWORK