Αρης - Απόλλων Πατρών 69-64

Xωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα στο σκορ, ο Αρης νίκησε με 69-64 τον Απόλλωνα Πάτρας στο "Νick Galis Hall" για την 3η αγωνιστική της Α1.

Αρης - Απόλλων Πατρών 69-64

H εξέλιξη

Τη διαφορά για τον Αρη στο συγκεκριμένο παιχνίδι την έκανε ο επιθετικός πλουραλισμός. Από την αρχή του αγώνα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φρόντισε να βάλει στην εξίσωση του σκοραρίσματος όλους τους παίκτες και να μην περιμένει τα πάντα από τον Βεζένκοφ. Οι "κίτρινοι" προηγήθηκαν με 13-10, 20-17 και 37-30 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους η οποία πάντως δεν ήρθε εύκολα. Μετά το 51-41 του 30' ο Απόλλωνας επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης με ηγέτη τον Φιτσπάτρικ και μείωσε σε 56-52, όμως ο Αρης δεν άφησε το ροζ φύλλο αγώνα να του ξεφύγει από τα χέρια. Αποκατέστησε τη διαφορά (63-52) και κατάφερε να αποφύγει τα καρδιοχτύπια στο τέλος.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Πλήρης εμφάνιση από τον Βεζένκοφ με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

2. Πρώτος σκόρερ του ματς ο Φιτσπάτρικ με 21 πόντους. Είχε και 10 ριμπάουντ.

3. Σημαντικοί για τον Αρη οι 12 πόντοι του Αντεγκμπόγιε.

4. Ο Μπατής συνδέθηκε νωρίς με το καλάθι για τον Απόλλωνα αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Σκόραρε πάντως 15 πόντους.

5. Ο Πάσαλιτς ξεκόλλησε τον Αρη στο διάστημα που ο Απόλλωνας πλησίασε απειλητικά.

Το φύλλο αγώνα

Ο Αρης πατά και χτίζει τις νίκες του πάνω στην άμυνα, μία λογική επιλογή για μία ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνθεσης και ανανέωσης. Σε τέτοιου είδους ματς στο Αλεξάνδρειο, η ομάδα του Πρίφτη θα έχει πάντα το προβάδισμα για το ροζ φύλλο αγώνα. Το ροτέισον του Απόλλωνα από την άλλη πλευρά ήταν πολύ περιορισμένο κάτι που στοίχισε σε φρεσκάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK