Κόροιβος - Ρέθυμνο 72-75

Το Ρέθυμνο βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει 75-72 του Κόροιβου στην Αμαλιάδα και να διπλασιάσει τις νίκες του μετά από τρία παιχνίδια στο νέο πρωτάθλημα. Έχασε το τρίποντο της παράτασης ο Βασίλιεβιτς.

Κόροιβος - Ρέθυμνο 72-75

Η εξέλιξη

Ο Κόροιβος πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους σε τρία λεπτά, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε και το Ρέθυμνο αντέδρασε. Μάλιστα έφτασε να προηγηθεί ακόμη και 28-23 με τον Σάφτερνααρ να ηγείται.

Οι ισορροπίες παρέμειναν λεπτές σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (32-30, 38-34) και, παρά την προσπάθεια των νεοφώτιστων να απομακρυνθούν (44-36, 55-49), τίποτα δεν κρίθηκε πριν από το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Ήταν τότε που οι Κρητικοί κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά και τρέχοντας 7-0 σερί έγιναν το φαβορί. Ο Κανονίδης μείωσε, αλλά ο Βασίλιεβιτς έχασε τα τελευταία δύο σουτ του Κόροιβου και χάρη στις δύο βολές του Φαγέ στο μεσοδιάστημα το Ρέθυμνο έφυγε με το διπλό από την Ηλεία.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Μοχάμεντ Φαγέ, ένας ημίψηλος ψηλός που σε όποια (ελληνική) ομάδα κι αν αγωνίζεται αποτελεί σημείο αναφοράς.

2. Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος διατηρήθηκε στα εφετινά στάνταρ του.

3. Ο Ντέγιαν Κράβιτς, αφού ήταν αυτός που άλλαξε τη μοίρα του αγώνα.

4. Ο Τζος Μάτζετ, ο καλύτερος παίκτης του Κόροιβου.

5. Ο Μιχάλης Γιαννακίδης, του οποίου το σουτ αποτελεί το όπλο για να κάνει καριέρα.

Το φύλλο αγώνα

Το Ρέθυμνο, ανεξαρτήτως παικτών, διαθέτει την εμπειρία εκείνη να διαχειρίζεται οριακές καταστάσεις στο παρκέ. Ο νεοφώτιστος Κόροιβος αντίθετα, όπως και ο κόουτς Μαρκόπουλος, μαθαίνουν. Ιδίως πώς πρέπει να καταλαγιάζουν τον ενθουσιασμό. Μια δεύτερη νίκη θα συνιστούσε ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα της Αμαλιάδας, οι παίκτες του Σκουρτόπουλου όμως δεν έκαναν τα λάθη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK