Κόροιβος - ΑΕΚ 67-76

Υπάρχουν εκείνες οι αναμετρήσεις που σε κάνουν να αναθεωρείς αναφορικά με το πόσο ...ομαδικό πρέπει να είναι το μπάσκετ. Ο Λούκας Μαυροκεφαλίδης μόνος του, όσο μπορεί να είναι μόνος σε ένα ομαδικό παιχνίδι, οδήγησε την ΑΕΚ στην τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας δύσκολα στην Αμαλιάδα του Κοροίβου με 76-67.

Κόροιβος - ΑΕΚ 67-76

Έτσι κρίθηκε

Η ΑΕΚ νίκησε χάρις στο πολύ καλό ξεκίνημα του Κοροίβου. Ο Βασιλόπουλος έπαιξε σαν να μην έχει περάσει τόσος καιρός από τους συνεχόμενους τραυματισμούς του και η ποιότητά του ενέπνευσε σε άμυνα κι επίθεση τους συμπαίκτες του.

Οι γηπεδούχοι του Μαρκόπουλου μπήκαν με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και κτύπησαν τις πολλές αδυναμίες στο ρόστερ του Σάκοτα. Το 24-11 όμως ήταν περισσότερο δώρο στην ΑΕΚ, αφού οι κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να παίξουν με γνώμονα τις δυνατότητές του. Ο Καλαμπόκης πέρασε στο παρκέ και ο Μαυροκεφαλίδης ανέλαβε τα υπόλοιπα. Σε άμυνα κι επίθεση.

Γνωρίζουμε πως στην επίθεση είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη, εφέτος, ιδιαίτερα εδώ και δύο εβδομάδες με την προσθήκη του Μανωλόπουλου στο προπονητικό τιμ, δείχνει τρομερή διάθεση και αποτελεσματικότητα παντού.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Κόροιβο να διατηρεί το προβάδισμα 38-35 αλλά το γρήγορο 8-0 της ΑΕΚ με τον Χέρστον να βοηθά, έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά 56-45 στο 28. Ο Σάκοτα έστειλε στο παρκέ τον... Σάκοτα, τον Ανοσίκε και τον Κάρτερ. Τα επόμενα έξι λεπτά έπαιζε μόνο ο Κόροιβος που πέρασε μπροστά 59-58. Από το 35' ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε επτά σερί πόντους κι ένα τρίποντο του Καλαμπόκη για το 10-0 έφερε το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 38-35, 46-56, 67-76

Κόροιβος: Θόρντον 5 (1), Ντέιβις 24 (2), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 3, Τρότερ 2, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 3, Βασιλόπουλος 19 (3), Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 2.

ΑΕΚ: Ανοσίκε, Παπαντωνίου, Σάκοτα, Χέρστον 14 (1), Μιλόσεβιτς 6 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Κάρτερ 2, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 10 (3), Ουόρεν 11 (3).

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Μαυροκεφαλίδης, αλλά αξίζει αναφορά στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό βροντοφωνάζοντας πως γύρισε. Ίσως βλέποντας τον έτερο σπουδαίο 84αρη και για χρόνια παρτενέρ του στις μικρές εθνικές, να πήρε την αναγκαία ώθηση. Όσο για τον ηγέτη της ΑΕΚ; Απλά απίθανος.

Το φύλλο αγώνα

Ο Κόροιβος έκανε πολύ καλή δουλειά εκθέτοντας τις αδυναμίες της ΑΕΚ ιδιαίτερα στην θέση του πλέι μέικερ αλλά και στην ρακέτα. Όμως ακόμα και με αυτό το παράδοξα σχηματισμένο ρόστερ, η ποιότητα των παικτών του Σάκοτα κάνει την διαφορά. Για τέτοιες νίκες.

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK