Κηφισιά - ΑΕΚ 85-90

Δύο στα δύο μετράει η ΑΕΚ μετά την επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της. Η Ενωση άλωσε το Ζηρίνειο και επικράτησε της Κηφισιάς με 90-85.

Κηφισιά - ΑΕΚ 85-90

Η εξέλιξη

Αυτό ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Η ΑΕΝΚ ξεκίνησε τον αγώνα καλύτερα και προηγήθηκε έχοντας πιο συγκεκριμένους επιθετικούς στόχους…ταϊζοντας τον Μαυροειδή με συνέπεια. Μία ομάδα καλοδουλεμένη και με ρυθμό κατάφερε να ανεβάσει το σκορ και να ξεφύγει 21-18 στο 10.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα άλλαξε τα πάντα για την ΑΕΚ η οποία είναι ομάδα λίγων…ημερών και κτύπησε την αντίπαλό του στην μεγάλη της αδυναμία: την ηλικία. Η εντολή στον Ντελινινκάιτις ήταν τρέξιμο, τρέξιμο και τρέξιμο. Ο δικέφαλος έτρεξε, άνοιξε τον ρυθμό, πήγε σε ντράιβ πάνω στην βαριά άμυνα των γηπεδούχων και με επιμέρους σκορ 15-23 κυριάρχησε απόλυτα στην δεύτερη περίοδο.

Περίεργως για τους έμπειρους πλέι μέικερ του Παπαθεοδώρου, έπεσαν στην παγίδα της ΑΕΚ και προσπάθησαν να τρέξουν και αυτοί με αποτέλεσμα να κάνουν σωρεία λαθών και χάνοντας τον έλεγχο.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 41-48 στο 24 κάτι που υποχρέωσε τον Παπαθεοδώρου να πάει σε διαφορετικό σκεπτικό ρίχνοντας τον Ντέιβις για το καλό του σουτ στην πλευρά που θα δρούσε ο Μαυροειδής. Μία παράμετρος που λειτούργησε και η ΑΕΝΚ γρήγορα μείωσε καθιστώντας τον αγώνα ντέρμπι. Μόνο που το μονοδιάστατο παιχνίδι των γηπεδούχων ουσιαστικά δεν τους επέτρεψε ποτέ να περάσουν μπροστά.

Μαυροειδής και Ντέιβις κρατούσαν την ομάδα τους αλλά ως εκεί διότι δεν έμπαινε κάποιος άλλος στην εξίσωση. Η ΑΕΚ βρήκε τον καλό Καρλ Ίνγκλις κρατώντας με νύχια και δόντια το προβάδισμα. Το τελευταίο της ήταν 72-66 στο 34’ πριν η Κηφισσιά ισοφαρίσει και οι αντίπαλοι με το 72-72 μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο.

Το τρίποντο με ταμπλό του Παπαντωνίου, 1,30 πριν το τέλος ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι μαζί με την τρομερή έμπνευση του Σάκοτα να στέλνει στην γραμμή των βολών των κουρασμένο Μαυροειδή. Οι 1/4 βολές του κορυφαίου του παρκέ και η ευστοχία οτυ Μιλόσεβιτς, έδωσαν στην ΑΕΚ το μεγάλο διπλό.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Παπαντωνίου για το τρίποντο που έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΝΚ

2. Ο Σάκοτα διότι κατάφερε …μόνος του να νικήσει μία πραγματικά καλή ομάδα. Ο Ντράγκαν σε αυτό τον αγώνα και όχι ο…Ντούσαν.

3. Ο Ίνγκλις γιατί ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

4. Ο Ντέιβς που πήρε χρόνο συμμετοχής και κράτησε όρθια την ΑΕΝΚ

5. Ο Μαυροειδής για την… τρίτη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Ο Έλληνας…Τιμ Ντάνκαν. Γι αυτό τον αγώνα.

Το φύλλο αγώνα

Το πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Ντράγκαν Σάκοταν δεν χρειαζόταν να το καταδείξουμε, αλλά το πράξαμε σε σχόλιο μόλις προσελήφθει. Αυτή την νίκη την πήρε μόνος του διότι θέλει έναν μεγάλο κόουτς να καθοδηγήσει ένα, αυτή την στιγμή, συνωθύλευμα παικτών, χωρίς βασικό πλέι μέικερ απέναντι σε μία σοβαρή και οργανωμένη ομάδα.Κέρδισε με την προετοιμασία και τις εμπνεύσεις του το παιχνίδι και η ΑΕΚ μπορεί να ανασηκώσει λίγο το κεφάλι, αλλά ως εκεί. Τους λείπει ο οργανωτής για κάτι καλύτερο.

Η ΑΕΝΚ το πάλεψε, αλλά η ισχύς της, δηλαδή οι 32+ παίκτες, έγινε τροχοπέδη καθώς βρέθηκε αντίπαλος που την έτρεξε. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Δημήτρη Μαυροειδή που απαντά τόσο για τον εαυτό του όσο και για όσους πιστεύουν πως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν ταιριάζουν τα βαριά κορμιά. Όταν ξέρεις μπάσκετ…παίζεις.Πανέμορφο παιχνίδι και σε αυτό, περιέργως για Ελλάδα, βοήθησαν τρομερά οι τρεις διαιτητές που μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα σφυρίζοντας όταν έπρεπε και μόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK