Πανιώνιος-Κόροιβος 74-69

Ηταν θέμα χρόνου να κερδίσει ο ανανεωμένος Πανιώνιος. Το έκανε απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας με 74-69 και... έσπασε το ρόδι στο εφετινό πρωτάθλημα.

Πανιώνιος-Κόροιβος 74-69

Η εξέλιξη:

Ο Πανιώνιος μπήκε νωθρά στο ματς με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να πάρει τα ηνία μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. . Οι “κυανέρυθροι” πίεζαν συνεχώς και κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν (31-31 στο 16:30) και να περάσουν ξανά μπροστά, ύστερα από πολλή ώρα, με καλάθι του Ξανθόπουλου (33-31 στο 17'), ενώ το ημίχρονο έκλεισε υπέρ τους με 39-35.

Στα επόμενα δύο δεκάλεπτα ο Πανιώνιος διατηρούσε το προβάδισμα, με τον Κόροιβο να απειλεί με ένα επιμέρους 10-2 που του έδωσε το προβάδισμα, ωστόσο το τρομερό σερί των γηπεδούχων στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και η διψήφια διαφορά ήταν αυτά που "κλείδωσαν" τη νίκη για τους "κυανέρυθρους".

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Εξαιρετικός ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ (23π., 5/8 διπ., 2/4 τριπ., 3 ριμπ., 4 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ και 2 λάθη σε 34.10).

2. Τεράστια ήταν η συμβολή του Δημήτρη Βεργίνη στην επιστροφή των γηπεδούχων στη διεκδίκηση της νίκης.

3. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής το έχουμε ξαναπεί ότι έδωσε -μαζί φυσικά με τις μεταγραφικές ενισχύσεις- αυτή την ώθηση που έλειπε από τον Πανιώνιο.

4. Από τους νεοφώτιστους στην Α1, ο Ρούμπιο μεγαλούργησε (21π., 13 ριμπ.).

5. Εξαιρετικός ήταν και ο Λόερι, ο οποίος στο τέλος προσπάθησε να "κλέψει" τη νίκη (20π., 8 ριμπ.).

Το φύλλο αγώνα:

Σπουδαία νίκη για τον Πανιώνιο. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φυσιολογική, αλλά για τον εφετινό Πανιώνιο κάθε ματς είναι "τελικός". Αλλη ομάδα πλέον οι "κυανέρυθροι", που στοχεύουν στο come back. Από την άλλη, ο Κόροιβος ήταν αξιόμαχος και θα μπορούσε να πάρει το διπλό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK