Τρίκαλα - Ολυμπιακός 69-89

Ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη και οι απουσίες Σπανούλη - Γιανγκ δεν προβλημάτισαν τον Ολυμπιακό που πέρασε νικηφόρα με 89-69 από τα Τρίκαλα για την 7η αγωνιστική της Basket League. Πρωταγωνιστές οι Μιλουτίνοφ, Στρόμπερι, σταθερός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λοτζέσκι.

Τρίκαλα - Ολυμπιακός 69-89
Λοτζέσκι-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Έτσι κρίθηκε

Η συζήτηση περί ενίσχυσης στη θέση 4 χρειάστηκε μόλις 231 δευτερόλεπτα για να λάβει τέλος. Τόσο χρειάστηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης για να "λαβωθεί" στη μέση και να αποχωρήσει, επισκιάζοντας σχεδόν ό,τι κι αν συνέβαινε στη συνέχεια του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει προβάδισμα 12-0 και ούτως ή άλλως δύσκολα να χανόταν η νίκη (παρότι οι Τρικαλινοί μείωσαν προσωρινά σε 30-24). Απόντος του επίσης τραυματία Βασίλη Σπανούλη και με φρέσκο το σοκ από τον Πάτρικ Γιανγκ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έψαχνε πρωταγωνιστές.

Τους βρήκε, παρά το μικρό rotation. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε καταπληκτικό 1ο ημίχρονο και συνέβαλε τα μέγιστα για το +14 (45-31), ενώ και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήταν θετικός και σε ανέλπιστους τομείς, όπως τα ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης δεν αναπληρώθηκε από τους Δημήτρη Αγραβάνη ή Μιχάλη Τσαϊρέλη, παρότι αγωνίστηκαν αμφότεροι. Η λύση Σφαιρόπουλου ήταν το "ανέβασμα" του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων στα σουτ εντός πεδιάς τους καταδίκασε σε μόνιμο κυνήγι περιορισμού της διαφοράς. Ο Σφαιρόπουλος άνοιξε το rotation, αλλά δεν άλλαξε κάτι, όπως φαίνεται και από το 77-44 της 3ης περιόδου και από το τελικό 89-69.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-45, 44-77, 69-89

Τρίκαλα: Ντόουελ 2, Τσιάρας 13 (2), Κόνγκερ 15, Καλογιαννίδης, Τιγκ 8, Καντούγκαν 3, Σόκο 23 (1), Καραθανάσης, Καλλές, Ρόμπινσον 5, Βαρυτιμιάδης

Ολυμπιακός: Στρόμπερι 11 (1), Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 8 (2), Λοτζέσκι 12, Χάντερ 8, Παπαπέτρου 7 (1), Τσαϊ

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής στοιχεία που δικαιολογούν τη θερινή... μάχη Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για να τον αποκτήσουν. Σε αυτό το παιχνίδι, όμως, κυριάρχησε κάτω από το καλάθι στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν είναι μόνο τα 5/6 σουτ και τα οκτώ ριμπάουντ (έξι αμυντικά, δύο επιθετικά), είναι και οι τέσσερις τάπες που έστειλαν μήνυμα προς κάθε αντίπαλο για το ποιος ήταν το αφεντικό.

Το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάτι το εξωπραγματικό. Παρατάχθηκε στα Τρίκαλα για μία καλή... προπόνηση αλά Λαύριο και την έκανε με απώλειες. Όχι μόνο έχασε τον Γιώργο Πρίντεζη, ίσως μόνο για αυτό το παιχνίδι, αλλά έχασε και την ευκαιρία να αναδειχθεί κάποιος αντικαταστάτης εκ των έσω. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν τα κατάφερε, ο Δημήτρης Αγραβάνης επιβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο ακόμα και η μεταγραφή αναζήτηση ίσως αποτελεί μονόδρομο. Το μόνο πράγμα που προκύπτει από αυτό το παιχνίδι είναι πως ο Ολυμπιακός χωρίς τρεις βασικούς παίκτες έχει διαφορά τουλάχιστον 20 πόντων από μία ομάδα όπως τα Τρίκαλα.

Το στατιστικό του αγώνα

Τρίκαλα - Ολυμπιακός 69-89

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία της Basket League

Ο Πρίντεζης τραυματίστηκε στη μέση

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK