Συμφωνία ΕΣΑΚΕ - Stoiximan.gr για τη Basket League

Η Stoiximan θα είναι ο αποκλειστικός χορηγός του πρωταθλήματος μπάσκετ. Η νέα χορηγική σύμβαση υπεγράφη, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που είχε λάβει κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος του Μιχάλης Μελής, το απόγευμα της Παρασκευής 7/10.

Συμφωνία ΕΣΑΚΕ - Stoiximan.gr για τη Basket League

Σε συμφωνία για τη χορηγία του πρωταθλήματος μπάσκετ και τη μετονομασία του σε "Stoiximan.gr Basket League" για τα δύο επόμενα χρόνια ήρθαν ο ΕΣΑΚΕ και η Stoiximan.

Η νέα χορηγική σύμβαση υπεγράφη, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που είχε λάβει κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος του Μιχάλης Μελής, το απόγευμα της Παρασκευής 7/10. Η δε εφαρμογή της στα γήπεδα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη κατασκευή και υλοποίηση των δημιουργικών κατά την 1η αγωνιστική.

Με τον τρόπο αυτό λύνεται το βασικό πρόβλημα του πρωταθλήματος, αφού με τον ΟΠΑΠ να έχει δηλώσει πως αλλάζει τη στρατηγική του επενδύοντας μόνο σε φανέλες μεγάλων ομάδων και όχι στη Λίγκα, το πρόβλημα για τους 9 "μικρομεσαίους" και άρα και για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος ήταν φέτος τεράστιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως για τη χορηγία της Basket League εφέτος ο ΟΠΑΠ ενημέρωσε τη Λίγκα πως δεν μπορεί να διαθέσει πάνω από 250.000 ευρώ, τη στιγμή που φέρεται να έχει διαθέσει 1.600.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό, 1.300.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό, περίπου 500.000 ευρώ συνολικά για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και να διαπραγματεύεται με τον Άρη.

Όταν έφτασε στον ΕΣΑΚΕ η αρχική προσέγγιση της Stoiximan για συμβόλαιο 900.000 ευρώ για μία σεζόν, υπήρξε λοιπόν όπως ήταν αναμενόμενο ένα τεράστιο αίσθημα ανακούφισης για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων. Ταυτόχρονα όμως υπήρξε και προβληματισμός για τη στάση των ομάδων που έχουν χορηγό φανέλας τον ΟΠΑΠ, αφού ενδεχόμενο αντάρτικό τους θα τίναζε τη συμφωνία για την κεντρική χορηγία- και άρα πιθανότατα και το ίδιο το πρωτάθλημα- στον αέρα.

Το τελευταίο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έδωσε όμως με συντριπτική πλειοψηφία την έγκριση του για τη σύναψη συμφωνίας με τη Stoiximan, με τις μεγάλες ομάδες να φαίνεται να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης τους μιας και δεν νοείται Συνεταιρισμός και κεντρική χορηγία χωρίς τη συμμετοχή τους.

Ο δε ΟΠΑΠ από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την κεντρική χορηγία, είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την παρουσία ανταγωνιστικών εταιριών στα γήπεδά των ομάδων που χορηγεί βάση των κεντρικών χορηγιών των διοργανώσεων. Είναι κάτι εξάλλου που ήδη συμβαίνει από πέρσι στα παιχνίδια των διοργανώσεων της Euroleague και από φέτος και στο Κύπελλο Ελλάδας όπου η Sportingbet διαφημίστηκε στη σέντρα του γηπέδου στα γήπεδα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, AEK και Άρη στα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Θα ήταν παράλογο λοιπόν το πρωτάθλημα να αποτελέσει εξαίρεση.

Η συμφωνία με τη Stoiximan έρχεται να δώσει μια μεγάλη ανάσα στη Basket League σε μια εποχή που ο χόρος των χορηγιών πραγματικά υποφέρει και αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Μιχάλη Μελή αφού η κεντρική χορηγία αποτελούσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού. Μάλιστα έπειτα από διαπραγματεύσεις το συνολικό τίμημα της χορηγίας φέρεται να ανέβηκε από τα 2 εκ. ευρώ (900.000 και 1.100.000) στα 2,3 εκ. ευρώ (1.040.000 και 1.260.000) για δύο χρόνια.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη υπάρχει στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ αισιοδοξία για μια επιτυχημένη σεζόν, με το πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σάββατο να φιλοδοξεί να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Με τους δύο αιώνιους να εμφανίζονται ενισχυμένοι στη μάχη για τον τίτλο, τους ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ να μάχονται για την τετράδα και την παρουσία οκτώ ομάδων από την επαρχία (συν το Λαύριο από την Αττική) να υπόσχεται συγκινήσεις στους φιλάθλους τους, οι οιωνοί είναι αν μη τι άλλο θετικοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK