Αλεξίου: "Η ΑΕΚ μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη"

Το επίσημο... restart της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ έγινε την Τρίτη με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι άνθρωποι που έστησαν τη νέα ΚΑΕ.

Αλεξίου: "Η ΑΕΚ μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη"

Ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου είπε: "Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του να έρθει και να δει τι παρουσιάζουμε στο παρκέ. Επί δύο χρόνια που ξεκίνησε και διαρκούσε αυτή η προσπάθεια επαναφοράς της ΑΕΚ στην Α1 σε μια κατάσταση απόλυτους υγείας, δηλαδή να μην υπάρχουν οφειλές από το παρελθόν, συνέβησαν πάρα πολλά, έγινε ένας μεγάλος αγώνας. Μία ομάδα ατόμων διέγραψε οποιαδήποτε δραστηριότητα από τη ζωή της και ασχολήθηκε μόνο πως μπορούν να τελειώσουν οι διαδικασίες ώστε να επανέλθει η ομάδα στην Α1. Φτάσαμε εδώ μετά από μία μεγάλη προσπάθεια. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κάνει εναλλακτικά πλάνα στο σχεδιασμό μας, πριν ακόμα μπει ο μήνας Σεπτέμβριος. Υπήρχε ένας τρίμηνος-τετράμηνος σχεδιασμός και συζητήσεις με πολύ κόσμο.

Για να λειτουργήσει αυτή η ομάδα, με βάση τον κανόνα που έχουμε επιβάλλει, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο βοηθό φροντιστή και από τον πρόεδρο της εταιρίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, δεν πρέπει να ξεφεύγει ούτε ευρώ στα έξοδα της ομάδας. Θα πρέπει να έξοδα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα Αυτό για μας θα αποτελεί υγεία και θα βοηθάει και στο αγωνιστικό τμήμα καθώς ο προπονητής και οι παίκτες θα είναι απερίσπαστοι στο έργο τους. Υπάρχουν βέβαια και τα έσοδα όπου η ΑΕΚ θα μπορεί να εκμεταλλευτεί με βάση το brand name της αλλά και τη δυναμική που της δίνει ο κόσμος. Αυτά τα επιπλέον έσοδα προέρχονται από τον κόσμο για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο οικονομικός και ο άλλος είναι η έμπρακτη στήριξη της ομάδας στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει χαράξει συγκεκριμένες μνήμες και έχει χαράξει συγκεκριμένες πορείες, μπασκετικά, προς το καλύτερο. Η ΑΕΚ είναι μια από τις ομάδες που έχει γράψει σημεία-ορόσημα στον ελληνικό αθλητισμό. Από το 1968 μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του πρωταθλητισμού της. Ακόμα και οι "μαύρες" στιγμές των τελευταίων χρόνων μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαντικές. Η ΑΕΚ επέλεξε μία διαδικασία αυτοκάθαρσης, αυτοτιμωρίας, δεν επέλεξε ούτε απορρόφηση άλλου ΑΦΜ, ούτε επεδίωξε παρεμβάσεις πολιτικού τύπου.

Η ΑΕΚ επέλεξε να τηρήσει το νόμο για να φτάσει στην κάθαρση και να έχουμε σήμερα μία υγιή ΚΑΕ η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να προσελκύσει όποιον θέλει να επενδύσει και να βάλει τα χρήματα ώστε να βοηθήσει. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Τα Διαρκείας δεν θα είναι μία απλή θέση σε ένα απλό γήπεδο. Θα είναι η θέση που θα έχει ο κόσμος μας στο ΟΑΚΑ η οποία θα συνοδεύεται από κάποιες έξτρα παροχές".

Στην ερώτηση για το αν έχουν βρεθεί οι μέτοχοι και ποιοι θα είναι, ο κ. Αλεξίου απάντησε: "Ότι ο νόμος ορίζει κάποια πράγματα και ότι το κεφάλαιο πρέπει να καλυφθεί είναι βέβαιο. Τα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα το καλύψουν είναι επίσης βέβαιο. Επίσης, η διαδικασία αυτή ορίζεται στο νόμο, έχει εξεταστεί από την ΕΕΑ και γι’ αυτό έλαβε η ΑΕΚ μία προθεσμία εντός της οποίας θα υπάρξει η κάλυψη του κεφαλαίου. Πάντως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δρα με βάση το νόμο και με βάση τις ηθικές αξίες. Το κεφάλαιο θα καλυφθεί όπως πρέπει να καλυφθεί και εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί. Ας μην αποκαλυφθούν ακόμα τα ονόματα. Η κάλυψη του κεφαλαίου είναι μία τυπική υπόθεση για τη λειτουργία μίας ΑΕ. Ο σωστός τρόπος για τη λειτουργία της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι η εταιρία να μπορεί να ζει με τα έσοδα της χωρίς να μπορεί να περιμένει κάποιο χέρι να βάζει χρήματα από την τσέπη του. Δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε από τον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας".

Για να είμαστε ειλικρινείς, το ΟΑΚΑ επιλέχτηκε κατόπιν μιας σειράς σκέψεων αλλά και συνθηκών. Και με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ποτέ ευχαριστημένος με μία επιλογή. Το ΟΑΚΑ επιλέχθηκε για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η επίτευξη και η εκμετάλλευση καλύτερων χορηγικών συμφωνιών και ο δεύτερος είναι ότι παρέχεται μέσω του ΟΑΚΑ μία μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο. Επιπλέον, ο τρίτος λόγος είναι ότι η χωρητικότητα του γηπέδου επιτρέπει στην ΑΕΚ να αρχίζει από φέτος να υλοποιεί δυο σημαντικά πράγματα. Τα πρώτο είναι η οικογενειακή κερκίδα με προνομιακές. Επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουμε και έχουμε κάνει ήδη κάποιες επαφές είναι αυτό της παιδικής και σχολικής κερκίδας. Ένα άλλο πρόγραμμα είναι μία ειδική κερκίδα για τις κοινωνικά ευπαθέστερες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εισιτήριο των 50 ευρώ. Αυτό είναι μέσα στις σκέψεις και θα ανακοινωθεί σύντομα. Σίγουρα όσοι απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα ήθελαν ένα γήπεδο μικρότερο που θα έχει περισσότερη «θέρμη» στις κερκίδες και θα είναι μονίμως γεμάτο. Εδώ όμως είναι που θέλουμε την υπέρβαση από τον κόσμο. Να πάρει ο κόσμος εισιτήριο διαρκείας. Ο σκοπός δεν είναι απλά να πουληθούν τα εισιτήρια. Σκοπός μας είναι αυτοί που έχουν δυνατότητα να είναι κάθε εβδομάδα στο γήπεδο να έρχονται στο γήπεδο. Η στήριξη μπορεί να υπάρχει και στο ΟΑΚΑ, γι’ αυτό και γίνεται αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο".

Από την πλευρά του ο κόουτς της ΑΕΚ Βαγγέλης Ζιάγκος υποστήριξε: "Για όλους εμάς είναι μία πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Και είναι μία πολύ όμορφη μέρα γιατί μετά από 3 χρόνια απουσίας βρισκόμαστε όλοι εδώ. Δεν ήταν μόνο 3 χρόνια απουσίας, ήταν και 3 χρόνια ουσίας γιατί μέσα από την παρακμή που βιώσαμε όλοι, επιστρέψαμε πλέον δυνατοί, υγιείς και ανταγωνιστικοί.

Το σπουδαίο που πετύχαμε είναι ότι επιστρέφουμε μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα σε αυτή την τριετία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί περάσαμε μέσα από ένα σύστημα αξιών της ΑΕΚ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι προφανές ότι με την παρουσία του κόσμου στα δυο ματς και έχοντας περάσει μία σχέση κρίσης με τον κόσμο, βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με τον κόσμο επανέρχονται εκεί που ήταν παλιά. Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ξέρετε ότι δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει να καμαρώσει την ομάδα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι ο κόσμος που θα έρθει να δει την ομάδα θα έχει να λέει για την ψυχή, το πάθος, την ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK