Επίσημα στην ΑΕΚ ο Έρικ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάικλ Έρικ, με τον Νιγηριανό σέντερ να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επίσημα στην ΑΕΚ ο Έρικ

Παίκτης της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Μάικλ Έρικ. Ο Νιγηριανός σέντερ, αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο με την "Ενωση" έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο 27χρονος άσος θα προσφέρει σημαντικές λύσεις στον τεχνικό του "Δικεφάλου", Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει πολλάκις την επιθυμία να αποκτηθεί ο πρώην παίκτης του Πανελευσινιακού.

Η ανακοίνωση:

Η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάικλ Έρικ.

Ο Νιγηριανός φόργουρντ/σέντερ (27 χρ., 2μ.11) υπέγραψε σήμερα (08/04), στα Γραφεία της ΑΕΚ - παρουσία του General Manager Ντράγκαν Σάκοτα - συμβόλαιο συνεργασίας με τη "Βασίλισσα" έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Βιογραφικό

Ο Mάικλ Έρικ γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Caesar Rodney στο Delaware.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Temple. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη θυγατρική ομάδα των Cleveland Cavaliers, την Canton Charge.

Το Νοέμβριο του 2013 έγινε ανταλλαγή για τη θυγατρική ομάδα των Dallas Mavericks, τους Texas Legends.

Το Δεκέμβριο του 2014 ήλθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Πανελευσινιακό, όπου και αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς, κόντρα στον Κόροιβο. Ο Έρικ είχε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 μπλοκ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Την επόμενη του αγώνα, πήρε μεταγραφή για την ιταλική Enel Brindisi, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου.

Τον Οκτώβριο του 2015 και μετά το NBA Summer League, όπου δοκιμάστηκε από τους Milwaukee Bucks, επέστρεψε ξανά στους Texas Legends, όπου σε 39 αγώνες σημείωσε 11,8 πόντους, 9,4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ μέσο όρο. Στις 29 Ιανουαρίου του 2016 συμμετείχε με την ομάδα της Δύσης στο All-Star Game του NBA D-League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK