Γιατί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έρχεται... πιο κοντά στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει καλούς Έλληνες παίκτες και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι μια επιλογή. Οι λόγοι που θα μπορούσαν να τον φέρουν πίσω στην Αθήνα.

Γιατί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έρχεται... πιο κοντά στην ΑΕΚ

Η σεζόν βρίσκεται σ' εξέλιξη και η ΑΕΚ έχει ακόμη ανοικτές υποχρεώσεις μπροστά της (πλέι οφ). Παρόλα αυτά η ανάδυση στη ρεπορταζιακή επιφάνεια (από την "Αθλητική Ώρα των σπορ") του ονόματος του Θανάση Αντετοκούνμπο τυχαία δεν είναι.

Ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη, στην πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του, προσπαθεί να εξοικειωθεί με τα διαφορετικά γι' αυτόν δεδομένα δεδομένα. Παίζοντας στην Ανδόρα (που μάχεται για τα πλέι οφ) έχει 6.6 πόντους (με διψήφιο αριθμό σ' έξι ματς) και 3.2 ριμπάουντ ανά 16 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα, με καλύτερο παιχνίδι του εκείνο στις 15/1 κόντρα στην Μπέτις (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Πότε δηλαδή είναι καλός-χρήσιμος και πότε "κολυμπάει" στα ρηχά, αφού του λείπει για την ώρα η σταθερότητα.

Το γεγονός πάντως πως δεν υπάρχει ματς που να έχει μείνει άποντος συγκαταλέγεται στα θετικά της παρθενικής εμπειρίας του σε μια λίγκα με υψηλές απαιτήσεις και διαφορετικές ανάγκες από εκείνες που είχε συνηθίσει την προηγούμενη 3ετία στις ΗΠΑ και της προσπάθειάς του να βρει χώρο στο ΝΒΑ. Κοινώς αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά το χάσμα που σε όλα τα επίπεδα δημιουργεί ο Ατλαντικός.

Όσο να 'ναι, οι παραστάσεις αυτές θα βοηθήσουν τον 25χρονο στον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από τώρα για το καλοκαίρι εύκολο δεν είναι να προβλέψει να μιλήσει και να γράψει κανείς. Ούτε τι θα κάνει η Ανδόρα ούτε τι προθέσεις-προτάσεις θα έχει ο ίδιος ο παίκτης μπορούμε να γνωρίζουμε επ' ακριβώς.

Πάντως η ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός προορισμός. Στην Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να σχεδιάζουν από τώρα την επόμενη ομάδα τη στιγμή που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μόλις που προωθήθηκε στη θέση του χεντ κόουτς και χρόνος για πολλές κουβέντες δεν υπήρχε ακόμα. Επειδή πάντως προσφάτως δήλωσε πως το υλικό που έχει στα χέρια του δεν αποτελείται από παίκτες που διάλεξε ο ίδιος, αλλαγές στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ θα γίνουν σίγουρα. Και μέσα στις προσθαφαιρέσεις που θ' αποφασιστούν θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Οι λόγοι;

α) η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει καλούς Έλληνες παίκτες, αφού στόχος είναι να δημιουργηθεί ελληνικός κορμός, και η δεξαμενή πολλές ποιοτικές επιλογές δεν διαθέτει, αφού ο εμβληματικός Ζήσης έχει αποφασίσει να μείνει στο Μπάμπεργκ και ο Περπέρογλου μεγαλώνει. Ο Θανάσης είναι ήδη διεθνής και μια επιλογή που θα ενισχύσει το "γαλανόλευκο" στοιχείο στην Ένωση. Ο Μπράμος θα μπορούσε να είναι ένας ανταγωνιστής του.

β) είναι παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Αθλητικό το κορμί του και αμυντικές οι αρετές του, έχει βελτιώσει τα απλά μικρά πράγματα που οφείλει να κάνει καλά. Λογικά θα έχει την ευχέρεια να προσαρμοστεί στις εντολές του κόουτς της ΑΕΚ και ν' αποτελέσει ένα πολυεργαλείο.

γ) με τα δυο μέτρα μπόι καλύπτει δύο θέσεις, αφού μπορεί, εκτός του 2, να παίξει και στο 3 (κυρίως). Στη θέση δηλαδή που η ΑΕΚ έχει πρόβλημα εφέτος, μια και οι Λαρεντζάκης - Βασιλειάδης δεν είναι σμολ φόργουορντς, o Σάκοτα έχει μονιμοποιηθεί στο 4 και ο βαρύς Νιούλι (λογικά) θ' αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν. Ναι μεν οι "κιτρινόμαυροι" οφείλουν να δουλέψουν και να εξελίξουν τον Σκουλίδα, αλλά ο 20χρονος έτοιμος παίκτης δεν είναι.

δ) τα χρήματα δεν μετρούν τόσο πολύ. Ο Θανάσης, προκειμένου να παίζει, ρίχνει πολύ νερό στο κρασί του και το έχει αποδείξει. Ποτέ δεν θα βάλει προτεραιότητα το συμβόλαιο έναντι του ρόλου που θα έχει σε μια ομάδα, θα προτιμήσει να εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα με στόχους παρά ένα καλό μηνιάτικο. Ως εκ τούτου είναι μια προσιτή λύση.

Προφανώς και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να ηγηθεί μιας νέας, ανανεωμένης, ΑΕΚ που θα υποχρεωθεί ν' ανεβάσει τον πήχη. Είναι όμως μια βάση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK