Μαυροκεφαλίδης: "Απέρριψα καλύτερες προτάσεις για την ΑΕΚ"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της "Ένωσης", τους στόχους της εφετινής σεζόν, την Εθνική Ελλάδος, αλλά και τους δύο "αιωνίους".

Μαυροκεφαλίδης: "Απέρριψα καλύτερες προτάσεις για την ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης της ΑΕΚ παραχώρησε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχθεί την πρόταση της "Ένωσης", τους στόχους της εφετινής σεζόν, τις προτάσεις που είχε, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ απάντησε αν νιώθει πικραμένος που βρίσκεται μακριά από την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ":

Έχεις παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και δη στα σαλόνια της Ευρωλίγκα. Ποιο είναι το δέλεαρ να συνεχίσεις στην ΑΕΚ που δεν μετέχει εκεί; Ο νέος σου ρόλος, ίσως;

"Ασφαλώς και είναι σημαντικό να έχεις ένα διαφορετικό κομμάτι ευθύνης από ότι μέχρι σήμερα. Και αυτό και γενικότερα είδα ότι στην ΑΕΚ ανοίγεται μπροστά μου μια πολύ καλή προοπτική. Βρήκα μια ομάδα με υγεία, αξιόλογους παίκτες, φιλοδοξίες. Από την πλευρά μου ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω με αφοσίωση και συνέπεια".

Στόχος η τετράδα ή και κάτι παραπάνω;

"Η διοίκηση και ο προπονητής θέτουν τους στόχους και οι παίκτες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τους υλοποιήσουν. Ό,τι μας πουν, οφείλουμε να δίνουμε κάθε φορά τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο για να το μετουσιώνουμε σε αποτέλεσμα".

Ισχύει ότι απέρριψες καλύτερες προτάσεις;

"Ναι, είχα καλές προτάσεις και από ομάδες που παίζουν στην Euroleague, όμως συνεχίζω στην ΑΕΚ και είμαι απολύτως ικανοποιημένος με την επιλογή μου αυτή".

Τι μετράει τελικά για εσένα περισσότερο, αν όχι το χρήμα;

"Όλα μετράνε. Ωστόσο σε εμένα το ένστικτο λειτουργεί πάντα και στην περίπτωση της ΑΕΚ ένιωσα καλά από την αρχή των συζητήσεών μας μέχρι τη συμφωνία. Είμαι έτοιμος να συνεισφέρω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω στους στόχους της".

Έχεις αγωνιστικό απωθημένο, το NBA για παράδειγμα;

"Μικρός ναι, το σκεφτόμουν. Πλέον καθόλου. Αλλά μια κατάκτηση Euroleague, αυτό ναι, θα το ήθελα πολύ".

Το προχωράω λίγο, με την ΑΕΚ αυτό;

"Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, κόσμο, τρόπαια. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι ο σύλλογος χτίζεται σε γερές, στέρεες βάσεις και σιγά-σιγά θα ανεβαίνει. Είμαι βέβαιος ότι θα παλέψουμε για να παίξουμε του χρόνου στη Euroleague και μετά είμαι της άποψης ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη".

Φόρεσες τα ερυθρόλευκα, τα πράσινα και τώρα τα κιτρινόμαυρα. Ένιωσες αλήθεια, ποτέ οπαδός ή απλά προσπαθούσες πάντα να είσαι συνεπής και επαγγελματίας;

"Ωριμάζοντας, προσπαθούσα να αφήνω τα συναισθήματα έξω από τη δουλειά. Το συναίσθημα δεν είναι κακό, αλλά υπάρχουν φορές που δεν σε βοηθά".

Πικραμένος μακριά από την Εθνική η πόρτα είναι ανοιχτή ή ο κύκλος έκλεισε;

"Δεν ξέρω αν έχει κλείσει, εγώ ήμουν και θα είμαι πάντα στη διάθεσή της. Φέτος η ομάδα είναι πλήρης, μην τη ματιάσουμε και στη θέση μου, γενικά είναι καλύτερη δυνατή ομάδα. Το Eurobasket είναι και τύχη, είναι και μια καλή η μια κακή βραδιά. Ακόμη και ένα πεντάλεπτο που μπορεί να κρίνει τα πάντα. Μακάρι να προχωρήσουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK