Μπονσού: "Πάσχω από διάσπαση προσοχής. Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο"

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού έδωσε τη δική του εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη με την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον έλεγχο αντιντόπινγκ.

Μπονσού: "Πάσχω από διάσπαση προσοχής. Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο"

Ο Άγγλος σέντερ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε ότι το φάρμακο τού χορηγήθηκε από γιατρό στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταπολεμήσει την διάσπαση προσοχής από την οποία πάσχει.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος σέντερ: " Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την 1 Οκτωβρίου, όσο βρισκόμουν στο καμπ των Νάγκετς, επισκέφτηκα τον γιατρό τους και μού συνέστησε να πάρω ένα φάρμακο που είναι εγκεκριμένο από τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων.

Ο γιατρός διέγνωσε ότι πάσχω από διάσπαση της προσοχής και μου συνέστησε το συγκεκριμένο φάρμακο για περιστασιακή χρήση. Δεν είναι ένα φάρμακο που με κάνει πιο γρήγορο ή πιο αλτικό για να παίρνω τα ριμπάουντ. Με κάνει απλώς πιο συγκεντρωμένο. Με βοηθά στην καθημερινή λειτουργία όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή το να προσέχω τα παιδιά μου. Καμία σχέση με το μπάσκετ, το χρησιμοποίησα μόνο από προσωπική ανάγκη.

Έχω στα χέρια μου τη συνταγή και όλες τις αποδείξεις πως το φάρμακο είναι νόμιμο και ότι μπορείς να το πάρεις με συνταγή γιατρού από οποιοδήποτε φαρμακείο. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα στην καριέρα μου.

Υποτίθεται πως λαμβάνεις δόση κάθε δώδεκα ώρες. Εγώ όμως το παίρνω μόνο για να κάνω κάποια πράγματα στο σπίτι. Δεν το παίρνω ποτέ πριν από προπόνηση ή αγώνα.

Έχω παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΝΒΑ και στην Ευρώπη, ποτέ μου δεν έχω πάρει κάποιο φάρμακο, Είναι ατυχές ότι αυτό το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί σε χώρες της Ευρώπης. Η σεζόν που πέρασε είναι μια από τις καλύτερες μου και θα ήταν άδικο να την υποβαθμίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Είναι η πίστη στο Θεό και η σκληρή δουλειά που μας έφερε μέχρι εδώ. Θα ήταν άδικο να τα ρίξουμε στο φάρμακο. Έχω ξοδέψει πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να κουβαλήσω την ομάδα στους ώμους μου και δεν θα έκανα κάτι για να καταστραφεί η δουλειά μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK