Ο Ντίξον της ΑΕΚ: Υπέγραψε και αυτός

Ο Μάικλ Ντίξον είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ντίξον της ΑΕΚ: Υπέγραψε και αυτός
Ντίξον ΑΕΚ

Ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ του "κιτρινόμαυρου" ρόστερ προστέθηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάικλ Ντίξον.

Ο Γιούρι Ζντοβτς έψαχνε για χειριστή της μπάλας και ο 26χρονος Αμερικανός της πρωταθλήτριας Τσεχίας Νίμπουργκ, εκ τω βασικών υποψηφίων, επιλέχθηκε να έχει το κουμάντο στην περιφέρεια. Υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο.

Όπως ενημέρωσε η ΑΕΚ " ο Mάικλ Ντίξον γεννήθηκε στη 1 Δεκεμβρίου του 1990 στο Kansas City του Missouri, έχει ύψος 1μ.86, ενώ πρόσφατα απέκτησε γεωργιανό διαβατήριο, και μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός. Ο Ντίξον ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Lee's Summit του Missouri, ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Memphis.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2014, όπου και αγωνίστηκε στο λιθουανικό Πρωτάθλημα με την Dzūkija, ωστόσο τον Νοέμβριο αποχώρησε και ενσωματώθηκε στην BC Pieno žvaigždės, όπου είχε 16.1 πόντους, 3.7 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Ιούλιο του 2015, μετακόμισε στην Τσεχία για λογαριασμό της ČEZ Nymburk.

Ο Ντίξον στην πιο παραγωγική του χρονιά μετά το κολλέγιο, κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας, ενώ στο πρωτάθλημα της VTB United League σε 31 αγώνες είχε 14.4 πόντους μέσο όρο, 4.6 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ με την ČEZ Nymburk να συμμετέχει στα πλέι οφ. Σε τρεις αγώνες απέναντι στην CSKA Moscow o Nτίξον είχε 16 πόντους μ.ό με 4 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK