Παπαντωνίου: "Θέλω να παραμείνω στην ΑΕΚ"

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ εξέφρασε ο Νώντας Παπαντωνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Παπαντωνίου: "Θέλω να παραμείνω στην ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ":

Πριν από μερικές ημέρες, ο Ντράγκαν Σάκοτα σου "έπλεξε το εγκώμιο" μιλώντας για την αφοσίωσή σου στην προπόνηση κλπ. Πώς το εισέπραξες αυτό;

"Για κάθε παίκτη είναι σημαντικό ο προπονητής του να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνει. Έγω έκανα την δουλειά μου, τίποτα παραπάνω. Είτε παίζεις, είτε δεν παίζεις πρέπει να σέβεσαι τον σύλλογο, τους συμπαίκτες σου, το τεχνικό τιμ και να περιμένεις την ευκαιρία σου. Είναι πολύ σημαντική η επιβράβευση του κόουτς Σάκοτα γιατί δείχνει να αναγνωρίζει τους κόπους μου".

-Εχεις δεχθεί κρούση σχετικά με την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ; Πιστεύεις ότι θα μείνεις και ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις νέες απαιτήσεις;

"Στις νέες απαιτήσεις φυσικά και μπορώ να ανταπεξέλθω. Παραμένω χρήσιμος και ικανός παίκτης. Γνωρίζω την αξία μου και δεν έχω να αποδείξω κάτι. Από κει και πέρα, είναι θέμα της ομάδας αν θα μείνω εδώ. Εγώ θα το ήθελα πολύ να μείνω στην ΑΕΚ".

–Δεν είναι άποψη μόνο του προπονητή σου. Πολλοί “τρίτοι” υποστηρίζουν, ότι ωρίμασες και ως άνθρωπος και ως αθλητής, κι ότι ήσουν η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Έτσι είναι;

"Καταλαβαίνω για τον εαυτό μου και μόνος μου πότε βελτιώνομαι και σίγουρα τι κερδίζω πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως παίκτης. Σίγουρα ωρίμασα. Μπήκα σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο για μένα. Από βασικός στις προηγούμενες ομάδες μου με πολύ χρόνο συμμετοχής, διεκδικούσα χρόνο στην ΑΕΚ. Έγινα καλύτερος, είχα πολύ καλούς συμπαίκτες. Το επίπεδο της προπόνησης ήταν τελείως διαφορετικό, έμαθα πολλά πράγματα και το σημαντικότερο πήρα εικόνες και εμπειρία από παίκτες όπως ο Χέρστον, ο Ίνγκλις, ο Μπονσού και φυσικά είχα την καλύτερη καθοδήγηση από τους κόουτς".

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή με την ομάδα σου την χρονιά, που έφυγε;

"Προσωπικά θεωρώ πως η χρονιά δεν πήγε καλά λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισα. Αν ξεχωρίσω όμως την πιο σημαντική στιγμή ήταν το μακρινό τρίποντο απέναντι στην Κηφισιά που έδωσε την νίκη στην ομάδα και ομαδικά το δεύτερο παιχνίδι στα πλέι οφ κόντρα στον Άρη. Η εμφάνιση μας ήταν απίστευτη και σε συνδυασμό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα ήταν από τις καλύτερες στιγμές".

-Η χειρότερη;

"Η χειρότερη προσωπικά ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία όπου πάτησα γραμμή στην επαναφορά λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ομαδικά η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που στοίχησε στην ομάδα την τέταρτη θέση και ήττα στο Αλεξάνδρειο στο 3ο παιχνίδι της σειρά ς με τον Άρη όπου και αποκλειστήκαμε. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί".

-Ξέρουμε ότι είσαι θρήσκο άτομο. Υπήρξαν στιγμές, που μέσα στην χρονιά επικαλέσθηκες την βοήθεια του Θεού για κάτι που αφορούσε στην ΑΕΚ, ή μόνο σε θέματα υγείας τον επικαλείσαι;

"Το θέμα είναι κατά πόσο πιστεύεις εσύ προσωπικά στον Θεό και όχι κατά πόσο τον επικαλείσαι ειδικά για ασήμαντα πράγματα. Υπάρχουν πιο σημαντικά για το αν θα παίξεις βασικός ή αν θα μπει το τρίποντο. Τον επικαλείσαι για θέματα υγείας και άλλα πιο σοβαρά προβλήματα και το πιο σημαντικό δεν το δείχνεις στους έξω. Είναι κάτι προσωπικό".

-Ποιος ήταν ο συμπαίκτης σου με τον οποίο είχες καλύτερη χημεία;

"Με τον Κασελάκη σίγουρα έχω την καλύτερη χημεία γιατί ήμασταν φέτος στο ίδιο δωμάτιο σε όλες τις αποστολές. Κυρίως με τους Έλληνες, όπως τον Αθηναίου, Σάκοτα είχαμε επαφές αλλά με τον Λεωνίδα είμαστε μαζί από τις Εθνικές, τον Ηλυσιακό και έχουμε άλλη σχέση. Στηρίζει ο ένας τον άλλο".

-Με τι θα είσαι ευχαριστημένος να πετύχεις τα επόμενα χρόνια;

"Θέλω κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος και να καταφέρω να μείνω στην ΑΕΚ. Να επιστρέψει η ομάδα εκεί, που ανήκει, να διεκδικήσουμε κάποιο τίτλο και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να γίνω βασικό στέλεχος αυτής της ιστορικής ομάδας. Τώρα όσο αφορά στο κεφάλαιο Εθνική, είναι θέμα τύχης. Γερός να είμαι που είναι το σημαντικότερο και όλα θα έλθουν".

-Πας με την Εθνική στο Μπακού για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Θεωρείς ότι είναι αδικημένο ως σπορ το 3 Χ 3;

"Όχι , δεν είναι αδικημένο. Αντίθετα είναι πολύ δημοφιλές. Απλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο όπως σε άλλες χώρες που υπάρχει κανονικά πρωτάθλημα. Π.χ στην Σερβία γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά πάνω στο 3Χ3".

-Ουδέποτε έχεις πει δημόσια τι ομάδα υποστήριζες μικρός. Δένεσαι τόσο με τις ομάδες, που παίζεις που δεν υπήρξες ποτέ οπαδός;

"Κοίταξε, ο περισσότερος κόσμος που συναναστρέφεται μαζί μου ξέρει τι ομάδα είμαι . Οπαδιλίκι, όμως, δεν έχω πουλήσει ποτέ. Γενικά παθιάζομαι ως παίκτης, βγάζω δυναμισμό, μου αρέσει η επικοινωνία με την κερκίδα, κάτι που είχα φέτος με τον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι πολύ ωραίο να πανηγυρίζεις μαζί με τον κόσμο σου".

-Η γνώμη σου για τον κόσμο της ΑΕΚ;

"Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός γιατί τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα και το μήνυμα που θέλω να του στείλω είναι ότι τα καλύτερα έρχονται και να δώσει περισσότερο το ‘’παρών’’ στο γήπεδο. Η ομάδα όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί και στην Ευρώπη και θα υπάρχει έξτρα κίνητρο. Μακάρι να χαρίσουν και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο επιπλέον χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ που έχει περάσει τόσο δύσκολα τα τελευταία χρόνια".

-Με ή χωρίς Παπαντωνίου θεωρείς ότι η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει άμεσα πρωτιές ή είναι ακόμα νωρίς;

"Για να χτυπήσει πρωτιές χρειάζεται ένα σοβαρό πλάνο που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή στην ΑΕΚ. Με ή χωρίς εμένα η ομάδα θα τα καταφέρει, αλλά το άμεσα είναι μεγάλο ρίσκο. Δεν πρέπει με την πρώτη στραβή να υπάρξει απογοήτευση. Να έχει ο κόσμος υπομονή και όσοι είναι στην ομάδα. Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πολύ βαριά και σίγουρα θα υπάρχει πίεση".

-Με το χέρι στην καρδιά. Μπορούσε η ΑΕΚ φέτος κάτι καλύτερο; Ο Ουίλμπεκιν είχε… αποκαλύψει ότι οι παίκτες είχατε μιλήσει και για τίτλο! Ήταν υπερβολή του Αμερικανού ή είχε καταλάβει κάτι λάθος;

"Νομίζω ήταν υπερβολή η αντίδραση του Ουίλμπεκιν. Οι ξένοι γενικά ενθουσιάζονται πολύ εύκολα και πιστεύω ότι το είπε πάνω στην παρόρμηση του. Σίγουρα δεν ήταν ρεαλιστικό. Από την άλλη, θέλαμε πολύ να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Ήταν κάτι που το συζητούσαμε και στα αποδυτήρια. Είχαμε απαιτήσει να μπούμε τετράδα. Ναι μεν και η Πέμπτη θέση είναι επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκινήσαμε τη σεζόν, ωστόσο , πιστεύω έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω για τον πρόεδρο (σ.σ. Μάκη Αγγελόπουλο) που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα με την έλευσή του".

-Ο πατέρας σου (ο μεγάλος Ανδρέας Παπαντωνίου) τι… βαθμό σου έβαλε για την απόδοσή σου την χρονιά, που έφυγε;

"Καταρχήν με τον πατέρα έχω πολύ φιλική σχέση. Τον έχω ως πρότυπο αθλητή. Είναι πολύ αυστηρός μαζί μου ακόμα και στις καλύτερες βραδιές μου θα μου επισημάνει το κακό μου και ποτέ το καλό που έκανα. Είναι κέρδος για κάθε αθλητή να έχει τον γονιό του γνώστη του αθλήματος γιατί του προσφέρει έξτρα βοήθεια".

-Τι τίτλο θα έβαζες στη συνέντευξη;

"ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK