Τέλος το μπάσκετ για τον Μενσά-Μπονσού

Στα 32 του, ο Ποπς Μενσά Μπονσού αποφάσισε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό μπάσκετ, λίγους μήνες μετά τον διετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που του επιβλήθηκε για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Τέλος το μπάσκετ για τον Μενσά-Μπονσού
INTIME SPORTS

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ποπς Μενσά Μπονσού τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Λίγους μήνες μετά, ο πρώην άσος της ΑΕΚ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του την απόφαση να αποσυρθεί από το επαγγελματικό μπάσκετ. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η "Ένωση", τη φανέλα της οποίας φόρεσε την περσινή σεζόν.

Η ανακοίνωση του Ποπς Μενσά Μπονσού: "Μετά τα τελευταία γεγονότα και τις ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια δύσκολη και συγκινητική απόφαση. Αισθάνθηκα ότι είχα ακόμη να δώσω πολλά στο μπάσκετ, αλλά κάποιες φορές τα σχέδια του Θεού είναι διαφορετικά από αυτά που κάνεις ο ίδιος.

Το μπάσκετ, αν και κάποιες φορές ήταν άδικο, έδειξε το καλό του πρόσωπο σε εμένα. Ήμουν πάντα ένας αθλητής που περηφανευόμουν επειδή δεν παραπονιόμουν ούτε στενοχωριόμουν για μένα. Από μικρή ηλικία έμαθα πως πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου έχουν μοιραστεί.

Είμαι ευλογημένος καθώς βίωσα πολλά παίζοντας επαγγελματικό μπάσκετ. Έπαιξα στο NBA, διεθνώς, στο NCAA D1, εκπροσώπησα την χώρα μου στους Ολυμπιακούς και έχω καταφέρει πολλά. Αν και πάντα έθετα υψηλούς στόχους, το γεγονός πως είμαι ένας από τους λίγους από τη Μεγάλη Βρετανία που κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο είναι από μόνο του κατόρθωμα.

Εκτιμώ όλες τις στιγμές και τις καλές και τις κακές. Τις πολλές φορές που βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερα να δείξω στον κόσμο αλλά κυρίως στον εαυτό μου τον χαρακτήρα μου. Το μπάσκετ και οι σχέσεις που έχω κερδίσει από αυτό, με έχουν κάνει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως χρησιμοποίησα το παιχνίδι σαν εργαλείο για να βελτιώσω τον εαυτό μου ως άνθρωπο και ως παίκτη.

Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν και πίστεψαν σε μένα κατά τη διάρκεια της πορείας μου. Είναι πολλοί για να πω ονόματα αλλά ξέρετε ποιοι είναι. Οικογένεια, φίλοι, παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι. Είμαι περήφανος που κάθε φορά που έβγαινα στο παρκέ ήταν εξαιτίας της πίστης και της σκληρής δουλειάς που ενστάλλαξε μέσα μου. Σας αγαπώ όλους και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς την επιρροή σας.

Μπορεί να αλλάξω τα σορτς και αθλητικά παπούτσια, για κοστούμια και γραβάτες, αλλά δεν θα τα παρατήσω, θα τα πούμε στη στεφάνη!

Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου και για το τι επιφυλλάσει το μέλλον. Ο Θεός δούλεψε για μένα, καθώς δεν ήταν ποτέ γραφτό να παίξω για τόσο πολύ σε αυτό το επίπεδο.

Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να το μοιραστώ μαζί σας,

με αγάπη,

Ποπς Μενσά Μπονσού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διετής αποκλεισμός στον Μενσά-Μπονσού

News 24/7

24MEDIA NETWORK