Ζντοβτς: "Απαράδεκτο που χαλαρώσαμε"

O Γιούρι Ζντοβτς εμφανίστηκε εκνευρισμένος από τον τρόπο που η ΑΕΚ έχασε τη διαφορά από την Κηφισιά, ενώ στάθηκε στα σημαντικά προβλήματα των παικτών του στην άμυνα στο πικ εν ρολ.

Ζντοβτς: "Απαράδεκτο που χαλαρώσαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 76-73 της Κηφισιάς στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά στα τελευταία λεπτά τα "χρειάστηκε", καθώς κόντεψε να απολέσει διαφορά 17(!) πόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός της "Ένωσης", Γιούρι Ζντοβτς εμφανίστηκε εκνευρισμένος από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες του, ενώ στάθηκε στα σημαντικά προβλήματα στην άμυνα στο πικ εν ρολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΚ:

"Είμαι ακόμη σε υπερένταση από τον αγώνα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να ηρεμήσω. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Στόχος μας ήταν να πάρουμε αυτές τις τρεις νίκες σε λίγες μέρες απέναντι σε καλές ομάδες. Ο ρυθμός ήταν αργός στην αρχή, για ένα δεκάλεπτο παίξαμε αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε. Στην Πάτρα έγινε το ίδιο, αλλά εδώ δεν είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά και γι’ αυτό είναι απαράδεκτο. Θυμηθείτε πως χάσαμε από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι πως νικήσαμε και τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς".

Για το κοντό σχήμα της Κηφισιάς και για το πόσο τον προβλημάτισε: "Δεν μου άρεσε όταν έμαθα πως η Κηφισιά ήρθε χωρίς τον σέντερ της (σ.σ. Σμιθ) . Έπαιξε χωρίς άγχος, με πολλά κοντά σχήματα κι εμείς μπερδευτήκαμε. Παίζαμε αργά, κολλάγαμε στα σκριν, χωρίς καλές περιστροφές και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε για κάποιες αλλαγές στην άμυνα, τις εφαρμόσαμε και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε προβλήματα στην αντιμετώπιση της ζώνης και σε κάποια τρικ των αντιπάλων, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε λύσεις. Κερδίζουμε τα παιχνίδια από την άμυνα και αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου".

Για τα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ: "Έχουμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Παίζαμε πίσω από το σκριν τον Στίγκερς για να αντιμετωπίσουμε τις διεισδύσεις του. Ο Γκριν αμέσως μετά το ματς στην Πάτρα πήγε στην Ιταλία για να φέρει την οικογένειά του και ξέραμε πως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Ο Κατσίβελης ήταν εκτός και ο Μπράουν δεν είναι πόιντ γκαρντ αλλά περισσότερο σούτινγκ γκαρντ Δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα, το είδαμε από την αρχή".

Ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέφερε: "Είμαστε απαράδεκτοι για τον τρόπο που προετοιμάσαμε το παιχνίδι και μπήκαμε σε αυτό. Η καλή εμφάνιση στην Πάτρα ίσως επηρέασε αρνητικά τη σωστή προσέγγιση του αγώνα. Θα πρέπει ο καθένας μας να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση. Έχουμε βρει έναν τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν. Παίξαμε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και ο στόχος της τετράδας ουσιαστικά επιτεύχθηκε. Θέλουμε την τρίτη θέση και αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον Άρη. Αγαπώ το μπάσκετ είτε παίζω πολύ είτε λίγο. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να είσαι θετικός όσο χρησιμοποιείσαι. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει και ο καθένας να δίνει ό,τι καλύτερο έχει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Κηφισιά 76-73

News 24/7

24MEDIA NETWORK