Ζντοβτς: "Εάν έφευγε ο Μαυροκεφαλίδης δύσκολα θα ερχόμουν στην ΑΕΚ"

Για τους στόχους του στον πάγκο της ΑΕΚ μίλησε ο τεχνικός της Ένωσης, Γιούρι Ζντοβτς, ενώ στάθηκε στο κεφάλαιο Μαυροκεφαλίδης.

Ζντοβτς: "Εάν έφευγε ο Μαυροκεφαλίδης δύσκολα θα ερχόμουν στην ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά:

"Σας εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας. Είμαστε εδώ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είμαι εδώ 10 μέρες και αυτές τις μέρες προσπάθησα να κατανοήσω την ομάδα και τους παίκτες μου. Δεν είναι εύκολο, γιατί είναι λίγος ο χρόνος, αλλά κάναμε καλή δουλειά την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είμαι ένας προπονητής που θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε και τους έχω ζητήσει να είναι έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι. Αυτό έχω ζητήσει και από τους παίκτες μου, παίζουμε και στην έδρα μας. Αυτή είναι η δουλειά μας, να κερδίζουμε", δήλωσε αρχικά ο Γιούρι Ζντοβτς.

Για το ρόστερ της φετινής ΑΕΚ και ενδεχόμενες μεταγραφές: "Όταν ήρθα στην ομάδα είπα ότι δεν περιμένω κάτι. Δεν είναι αυτή η ομάδα μου. Ξέρω πού ήρθα και τι παίκτες έχω. Προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο από τους παίκτες μου. Θέλω να τους δω και μόνος μου. Δεν θέλω να βλέπω δικαιολογίες και να ψάχνω γι αυτές. Κάθε προπονητής θέλει να αλλάξει πράγματα. Ψάχνουμε για κάποιους παίκτες δεν είναι μυστικό. Θέλουμε έναν σουτέρ αλλά είναι δύσκολο να τον βρούμε αυτή τη στιγμή. Δεν βιαζόμαστε. Θέλω να αισθανθώ την ομάδα και μετά θα πάρουμε αποφάσεις".

Για τις σχέσεις με τον Ντράγκαν Σάκοτα: "Ξέρω τον Ντράγκαν από παλιά και έχουμε καλές σχέσεις. Είναι ο τζένεραλ μάνατζερ. Μέχρι ώρας συνεργαζόμαστε και συζητάμε πολύ καλά. Ο τρόπος δουλειάς μου περιλαμβάνει και την ομαδική δουλειά. Σίγουρα η απόφαση και η ευθύνη είναι δική μου στο τέλος. Αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι να επικοινωνώ με ατζέντηδες. Πάντα έχω ένα άνθρωπο να με βοηθάει".

Για τα στοιχεία που διαπίστωσε, όσον αφορά τα θέματα εντός της ομάδας: "Ποτέ δεν μου άρεσε να… δικάζω αυτούς που ήταν πριν. Έφερα την φιλοσοφία μου και το πνεύμα νικητή, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Όπως είπα και πριν το να παίρνεις από κάθε παίκτη το μάξιμουμ δεν είναι μυστικό, όταν σκέφτεσαι αμυντικά. Πάντα διαλέγω έναν παίκτη με γνώμονα την άμυνα. Επιμένω ώστε οι παίκτες μου να ακολουθούν τους κανόνες μου στην άμυνα και να παίζουμε ομαδική επίθεση. Δεν είναι ψέμα, ότι στο παιχνίδι με τον Κολοσσό είχαμε κάποιες περιττές ενέργειες. Αυτό είναι κάτι που θέλω να το αλλάξω".

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου: "Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Πριν από το παιχνίδι με τον Κολοσσό δεν ήξερα τα συστήματα και τους παίκτες. Τώρα όμως ξέρω. Ξέρω αρκετά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες στην άμυνα και κάποια στοιχεία στην επίθεση. Επίσης έχουμε τον Μαλίκ Χέρστον μαζί μας που προπονήθηκε. Έχω αρχίσει να νιώθω καλύτερα την ομάδα. Χρειάζεται χρόνος όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία. Θέλω να πω πως χρειάζεται ακόμα χρόνος. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία".

Για την φυγή του Άρμστεντ και τον αντικαταστάτη του: "Η επιλογή ήταν δική μου για να φύγει ο Άρμστεντ, αλλά δεν ήμασταν χαρούμενοι. Δεν έβρισκα τον χρόνο για εκείνον να μείνει στο ρόστερ. Είχε πρόταση για εκείνον στα χέρια μας και του εύχομαι τα καλύτερα μιας και θέλαμε από κοινού. Έχω κάποιες αμφιβολίες, αλλά στο τέλος θα δούμε τι παίκτες υπάρχουν στην αγορά. Θέλουμε παίκτη που θα αγωνίζεται και στην θέση 2 και στην θέση 1. Δεν είναι εύκολο να βρούμε καλό παίκτη. Εάν τον βρούμε θα θέλει παραπάνω λεφτά ή πάνω από 1 χρόνο συμβόλαιο. Γι’ αυτό μπορώ να πω πως και βιαζόμαστε, αλλά και δεν υπάρχει χρόνος".

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Έχω άγχος από την πρώτη μέρα για το παιχνίδι αυτό. Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι καλό που βρήκα ομάδα με… στρατό οπαδών πίσω της. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία και πολύ κόσμο, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους στη διοίκηση. Έχω άγχος και αυτό είναι καλό".

Για το θέμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: "Ξέρω τον Μαυροκεφαλίδη πολύ καλά και ξέρω πως εάν έφευγε δύσκολα θα ερχόμουν. Έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Να χτίσουμε μια δυνατή ΑΕΚ γύρω από αυτόν. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης και κάνει εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα. Θέλω να δω κάποια παιχνίδια ακόμα ώστε να τσεκάρω τους παίκτες μου. Δεν θέλω να τους κρίνω πριν τους δω με τα μάτια μου. Έχουμε καλή ομάδα και καλό ρόστερ και σίγουρα σε κάθε προπονητή λείπει κάτι. Πιστεύω πως είμαστε αρκετά καλοί για να ανταγωνιστούμε κάθε αντίπαλο στην Ελλάδα. Το εάν θα φέρουμε ψηλό θα το δούμε σε λίγο καιρό".

Για την θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και το εάν είναι σε θέση να κοντράρει την πρώτη δυάδα: "Εάν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, τότε δεν θα τερματίσεις τρίτος. Εάν σκέφτεσαι την κορυφή ίσως τερματίσεις τρίτος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως προπονητής. Η πίεσή μας είναι η κορυφή. Για την πίεση αυτή πιέζουμε όλοι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο έτσι θα δούμε πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Αυτός είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK