Ζντοβτς: "Επιτυχία η είσοδος στους τελικούς του πρωταθλήματος"

Ο Γιούρι Ζντοβτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του σπουδαίου ματς με τον Ολυμπιακό (13/03, 17:00) και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του παιχνιδιού, τους πολλούς τραυματισμούς, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος για τον Μάικλ Έρικ.

Ζντοβτς: "Επιτυχία η είσοδος στους τελικούς του πρωταθλήματος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, ενόψει της κυριακάτικης (13/03) αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στο μονόλογό του ο κ. Ζντοβτς δήλωσε: "Ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά μας όπως τα υπόλοιπα μετά τη διακοπή, κάτι που δεν είναι θετικό για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει ρυθμό, καθώς έπαιξε κάποια ματς. Εμείς είχαμε ένα φιλικό με τη Κηφισιά μέσα στην εβδομάδα. Δεν μου αρέσουν γενικά οι διακοπές. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς αλλά σιγά σιγά όλοι επιστρέφουν και δείχνουμε πιο έτοιμοι. Παίζουμε εντός και όπως είπα πολλές φορές σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Για το αν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάικλ Έρικ: "Σέβομαι την ερώτηση σας αλλά αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θέλω να έχουμε ηρεμία στην ομάδα. Ψάχνουμε, υπάρχει η επιλογή αλλά δεν ξέρω που βρισκόμαστε ακόμα. Έχουμε ποιότητα στο ρόστερ μας και σε αυτές τις επιλογές θα στηριχτώ".

Για το πρόβλημα (τραυματισμών) στους γκαρντ: "Ο Κατσίβελης ήταν εκτός από το παιχνίδι της Πάτρας. Ξεκίνησε από χθες την προπόνηση. Φυσικά δεν είναι στην φόρμα που έχουν οι άλλοι παίκτες. Ο Μπράουν ήταν έξω περίπου πέντε ημέρες. Είχε ένα χτύπημα στην προπόνηση, ωστόσο, χθες μπήκε και αυτός κανονικά. Ο Γκριν προπονήθηκε επίσης. Προσπαθεί να μάθει την φιλοσοφία μου. Είναι κάτι καινούργιο γι αυτόν και εγώ προσπαθώ να πάρω το μάξιμουμ από αυτόν. Πηγαίνει καλύτερα κάθε μέρα. Ο Νώντας έχει πάντα ρυθμό και φουλ ενέργεια. Στο φιλικό με την Κηφισιά και ο Μωραιτης πήρε την ευκαιρία του και είμαι πολύ ευτυχισμένος που είδα τα νέα παιδιά να συμμετέχουν".

Για τον Μωραϊτη και την κλήση του στην Εθνική: "Nαι, θα πάει με την Εθνική στην Πάτρα. Είναι προτεραιότητα".

Για το πως θα κάνει το "πάντρεμα" στους ψηλούς: "Είναι γλυκό πρόβλημα για μένα. Εάν φέρεις παίκτη σε αυτή τη θέση πρέπει να μην καταστρέψει την χημεία της ομάδας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι οποτεδήποτε χρειαστούν να μπούνε μέσα στο παρκέ. Να κάνουν καλά φάουλ να βοηθάνε στο ροτέισον. Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά θέλουμε όλα όσα περισσότερα όπλα. Δεν ψάχνουμε για κάποιον παίκτη που θα έρθει να παίξει 40 λεπτά. Έχουμε παιδιά που δουλεύουν σκληρά καθημερινά και αξίζουν να είναι στο παρκέ".

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: "Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να δούμε γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή. Να έλθει ο κόσμος να μας υποστηρίξει και να μας δώσει ώθηση για τη νίκη. Όλοι το πιστεύουμε και θα το κάνουμε. Δεν θα είναι εύκολο αλλά και ποιο παιχνίδι είναι εύκολο".

Για το που φτάνει το "ταβάνι" της ΑΕΚ: "Από τότε που ήλθα προσπαθώ να πάρω το μάξιμουμ από τους παίκτες μου. Στόχος είναι να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Συνέχεια με εκπλήσσουν και θετικά και αρνητικά. Η επιτυχία για μένα θα είναι αν παίξουμε στον τελικό. Δεν είμαι αλαζόνας αλλά όλοι πρέπει να το καταλάβουν".

Για τα "κλειδιά" του αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να παίξεις σκληρά και δυνατά. Πρέπει να παίξεις 40 λεπτά σε υψηλό τέμπο, χωρίς ατομισμούς. Σε αυτό δεν έχουμε βελτιωθεί πολύ. Έχουμε ένα... στρατό από παίκτες που είναι θετικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε πολλά λάθη. Αυτό δουλεύουμε και αυτό είναι ένα κλειδί για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK