Ζντοβτς: "Προτιμώ τις δύσκολες έδρες"

Ο Γιούρι Ζντοβτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στο προσεχές κρίσιμο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στο "Nick Galis Hall".

Η ΑΕΚ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Άρη στο ματς της χρονιάς σε ό,τι αφορά την κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθληματός.

Μ' αφορμή τη σπουδαία αναμέτρηση, ο τεχνικός της "Ένωσης", Γιούρι Ζντοβτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα, ενώ τόνισε πως του αρέσει να αγωνίζεται σε δύσκολες έδρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είναι αγώνας "τελικός" για την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου;

"Δεν θα το έλεγα ακριβώς. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς στη συνέχεια. Όλα είναι πιθανά αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ματς. Εάν κερδίσουμε τον αγώνα θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε τρίτοι και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε στη Θεσσαλονίκη".

Το "Nick Galis Hall" είναι από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία ή θα αλλάξετε κάποια στοιχεία της τακτικής σας για να ξεπεράσετε αυτή την δυσκολία;

"Προετοιμαζόμαστε κανονικά όπως σε όλα τα ματς. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Προσωπικά, προτιμώ να παίζω σε τέτοιες έδρες. Σίγουρα συμφωνώ ότι είναι μία δύσκολη έδρα αλλά αυτό μόνο θετική ώθηση μπορεί να δώσει στους παίκτες μου. Όλα θα πάνε καλά".

Πού νομίζετε ότι θα κριθεί ο αγώνας;

"Απ’ ό,τι είδα στο βίντεο από τον αγώνα του Κυπέλλου, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και μπορούσε να είχε κερδίσει. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα και ειδικά στο τέλος. Να μη γίνουν αβίαστα λάθη και να μην δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να βάλει εύκολα καλάθια. Όλοι οι εκτός έδρας αγώνες είναι κάπως έτσι, αλλά με αντίπαλο τον Άρη είναι διαφορετικά. Παίζουν σκληρή άμυνα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν το λάθος σου".