Ανακοίνωσε Γκριν η Κύμη

Η Κύμη συνεχίζει την ενίσχυσή της με τον Τζόσουα Γκριν.

Ανακοίνωσε Γκριν η Κύμη
Γκριν

Στην απόκτηση του 24χρονου Αμερικανού γκαρντ Τζόσουα Γκριν προχώρησαν οι άνθρωποι της Κύμης, στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ για την "παρθενική" παρουσία στη Basket League.

Η ανακοίνωση

"Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικάνο αθλητή Juan'ya Green, ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το πανεπιστήμιο Hofstra.

Ο Green είναι 24 χρονών, γεννημένος στις 8/2/1992, έχει ύψος 1.88μ. και αγωνίζεται κυρίως ως point guard. Πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ, που όμως είναι και εξαιρετικός οργανωτής. Απόδειξη η φετινή εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε, έχοντας 17,8 πόντους, 7,1 ασίστ, 4.4 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα. Τα στατιστικά αυτά οδήγησαν στην ανάδειξη του ως παίκτης της χρονιάς στην περιφέρεια του(Colonial Athletic Association Player of the Year), συγκεντρώνοντας τις 35 από τις 40 ψήφους!

Βέβαια η σεζόν αυτή σίγουρα δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα», καθώς αυτό που χαρακτηρίζει τον Green στην μέχρι τώρα πορεία του είναι η σταθερότητα. Άρχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα το 2011/12 στο Πανεπιστήμιο Niagara, ολοκληρώνοντας την πρώτη χρονιά με 17.7 πόντους και 4,5 ασίστ, ενώ την 2η σεζόν είχε 16,5 πόντους και 4,9 ασίστ. Ακολούθως αποφάσισε να αλλάξει Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με τους κανονισμούς έπρεπε να μείνει εκτός για έναν χρόνο. Επέστρεψε την σεζόν 2014/15 φορώντας την φανέλα του Hofstra, με την αποχή να μην τον έχει επηρεάσει, αφού είχε μ.ο. 17,1π. και 6,5 ασίστ! Συνολικά ο Green ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του καριέρα με 2.317 πόντους και 773 ασίστ, ενώ είναι ένας από τους μόλις 4 παίκτες στην ιστορία της 1ης κατηγορίας του NCAA που έχει πετύχει πάνω από 1000 πόντους με δύο διαφορετικά πανεπιστήμια!

Μπορεί λοιπόν τα στατιστικά να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά η αξιοπρόσεκτη σταθερότητα που έχει δείξει ο Green αποτελεί εχέγγυο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα της Κύμης. Είναι ένας παίκτης που αναμφίβολα έχει την στόφα του ηγέτη και δείχνει έτοιμος να πάρει στα χέρια του την αγωνιστική «μπαγκέτα» του ΓΣ Κύμης και να αρχίσει τις παραστάσεις!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK