Μέξας: "Μας βοήθησε και η τύχη"

Ο Κώστας Μέξας στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του Aπόλλωνα αλλά και ότι βοήθησε η τύχη στο νικητήριο καλάθι του Σάντλερ.

Μέξας: "Μας βοήθησε και η τύχη"
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Πάτρας πήρε σπουδαία νίκη με 69-68 κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον προσπέρασε στη βαθμολογία της Basket League. Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Απόλλωνα, Κώστας Μέξας είπε:

"Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Με έναν προπονητή που έχω τεράστια εκτίμηση στη δουλειά του και την λειτουργία του στο μπάσκετ. Έπρεπε να είμαστε 40λεπτά συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και με πολλή ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στην πληρότητα και την ποιότητα του ΠΑΟΚ και να μην τους αφήσουμε να κάνουν τα πράγματα που θέλουν στο γήπεδο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ υψηλό βαθμό. Είχαμε δύο κενά διαστήματα που ήταν πολύ μεγάλα, τα οποία θα πρέπει να κοιτάξουμε εμείς οι προπονητές. Μας βοήθησε και η τύχη βεβαίως, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τρίποντο, εμείς βάλαμε ένα φόλοου με γκαρντ.

Τα παιδιά πάλεψαν για 40 λεπτά με τα λάθη τους και με τα σωστά τους. Να γίνουμε ομάδα πρώτα από όλα, να είναι καλοί συμπαίκτες και μετά τα υπόλοιπα. Είμαστε σε καλό δρόμο, σίγουρα τα δύο παιδιά που ήρθαν κάνουν περισσότερα από αυτά που θέλαμε. Περιμένουμε να ενσωματωθούν περισσότερο για να έχουμε και καλύτερες συνεργασίες. Να συνεχίσουμε, έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Έχουμε μία διακοπή δύο εβδομάδων να ξεκουραστούν τα παιδιά και να δούμε τα παιχνίδια με Λαύριο και Άρη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη που έχει πολύ σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη".

Αργυρόπουλος: "Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα"

Ο Νίκος Αργυρόπουλος δήλωσε: "Είναι μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας, η οποία ήρθε με πολύ καλή εμφάνιση. Αξίζαμε τη νίκη και απλά πληρώσαμε τα δύο νεκρά διαστήματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου που δεχθήκαμε ένα 18-0. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, δεν τα παρατήσαμε, πιστέψαμε στη νίκη και μπορέσαμε στο τέλος με την προσωπικότητα και το ταλέντο των παικτών να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε ότι θα συναντούσαμε πολύ καλή ομάδα, καλοδουλεμένη, προερχόμενη από σημαντική νίκη στην Τουρκία με πολύ καλούς παίκτες. Δουλεύουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο στην προπόνηση και ήμασταν προετοιμασμένοι για οτιδήποτε θα συνέβαινε στον αγώνα.

Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Το σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Αφιερώνω αυτή τη νίκη σε συμπαίκτες και προπονητές και στον κόσμο μας που βρέθηκε κοντά μας, αν και τον έχουμε πικράνει. Και στους δύο τραυματίες μας Αθανασούλα και Νιφόρα που μας λείπουν. Η ομάδα έχει αλλάξει με την παρουσία του κ.Μέξα. Φαίνεται ξεκάθαρα με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Κι αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαμε κάνει κι άλλη μεγαλειώδη νίκη".

Μαρκόπουλος: "Θα μπορούσαμε να νικήσουμε"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στο πρόβλημα του Κώστα Βασιλειάδη λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα αλλά και στο ότι στην διάρκεια του ματς γύρισε το πόδι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (σ.σ. πάντως ο Ελληνας σέντερ μετά το πρόβλημά στο πρώτο δεκάλεπτο, αγωνίστηκε κανονικά στο υπόλοιπο του αγώνα): "Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη. Χάσαμε ένα παιχνίδι που έτσι όπως εξελίχθηκε θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα και πριν από το παιχνίδι με τον Βασιλειάδη που ήταν ασθενής και δεν ξέραμε αν θα μπορούσε να παίξει και στη διάρκεια του αγώνα με τον Σχορτσανίτη που γύρισε το πόδι του. Παρ' όλα αυτά και ενώ δυσκόλεψε περισσότερο το έργο μας, πήγε το παιχνίδι σε ένα σημείο που θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Όλες οι λεπτομέρειες όμως ήταν σε βάρος μας και έτσι ο Απόλλων πήρε τη νίκη. Ευχαριστούμε τον Απόλλωνα για την φιλοξενία και το γεγονός ότι μας έδωσε τα γήπεδο για να προπονηθούμε δύο φορές. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα".

Δέδας: "Ο Μαργαρίτης, το φάουλ και η πρόκριση στο Eurocup"

Ο Γιώργος Δέδας τόνισε: "Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη και την μπασκετική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θέλουμε όλοι να γίνονται να παίζουμε μπάσκετ. Το παιχνίδι άλλαξε πολλές φορές μομέντουμ. Στο τέλος φάνηκε ότι το έχουμε. Επειδή ξέρω τον Βαγγέλη το Μαργαρίτη και τον εμπιστεύομαι όσο κανέναν, θα πιστέψω αυτόν για τη φάση. Μας είπε ότι του έγινε φάουλ και τον πιστεύω. Από εκεί και πέρα το ματς κρίθηκε σε ένα «τιπ» και σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κατοχή, κάθε play είναι σημαντικό. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη. Εμείς επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να δούμε πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης, όπου παίζουμε ουσιαστικά την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση του Eurocup".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ 69-68

News 24/7

24MEDIA NETWORK