Άρση του απαγορευτικού μεταγραφών της FIBA

Ευχάριστα νέα για την ΚΑΕ Άρης, καθώς η FIBA προχώρησε σε άρση του απαγορευτικού μεταγραφών που είχε επιβάλει στους "κίτρινους".

Άρση του απαγορευτικού μεταγραφών της FIBA

Με επίσημη ενημέρωσή της, η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/8) πως η FIBA προχώρησε στην άρση του απαγορευτικού μεταγραφών που είχε επιβάλει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα πλέον οι "κίτρινοι" να είναι σε θέση να αποκτήσουν ξένους παίκτες αλλά και Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ρυθμίστηκαν οι οφειλές σε έξι πιστωτές ύψους 454.000 ευρώ. Ο λόγος για τους Ματσόν, Μπετς, Μάιλς, Σκορδίλη, Ντάνστον και Πάουνιτς, με τους οποίους οι άνθρωποι του Άρη τα έχουν βρει σε όλα και ήδη τους έχουν καταβάλει κάποια ποσά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την άρση του απαγορευτικού μεταγραφών που είχε επιβληθεί από τη FIBA στην ομάδα μας.

Ένα μεγάλο και χρόνιο "αγκάθι" του παρελθόντος αφαιρέθηκε. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να επιτευχθεί, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, συμφωνία με έξι πιστωτές της ΚΑΕ, για συνολικές οφειλές της τάξης των 454.000 ευρώ.

Στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν "αναταράξεις" και αναποδιές, οι οποίες δεν επέτρεψαν να επιτευχθεί νωρίτερα η άρση του απαγορευτικού. Οι περιπτώσεις που έπρεπε να διευθετηθούν δεν ήταν μία και δύο, όπως συνέβη σε άλλες ομάδες, αλλά έξι. Και με δεδομένο το βεβαρημένο παρελθόν του ΑΡΗ, υπήρχαν ή ξεπήδησαν πολλά εμπόδια στο δρόμο προς την άρση.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. διευθέτησε τις υποχρεώσεις προς τον Αντρέα Ματσόν (2008-09, 48.000 ευρώ) και τον Ιβάν Πάουνιτς (2009-10, 37.000 ευρώ), ενώ έχει έρθει σε διακανονισμό με τους Μπράιαντ Ντάνστον (2010-11, 55.000 ευρώ), Άντριου Μπετς (2008-10, 124.000 ευρώ), Γάιο Σκορδίλη (2008-2011, 105.000 ευρώ) και Άαρον Μάιλς (2009-10, 85.000 ευρώ). Υποθέσεις οι οποίες ταλαιπωρούσαν τον Άρη εδώ και πολλά χρόνια και δεν του επέτρεπαν, μέχρι σήμερα, να κινηθεί ελεύθερα στην "αγορά". Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχει δοθεί ήδη το ποσό των 150.000 ευρώ, στις δύο πρώτες για την εξόφληση και στις υπόλοιπες τέσσερις για προκαταβολές.

Πλέον η ομάδα μας προχωρά απερίσπαστη στον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται άμεσα.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχαριστεί όσους διευκόλυναν την προσπάθεια της ομάδας να ξεπεράσει αυτό το πολύ σημαντικό εμπόδιο, η άρση του οποίου θα τη βοηθήσει να ενισχυθεί και να φανεί αντάξια των προσδοκιών των χιλιάδων φίλων της".

News 24/7

24MEDIA NETWORK