Λάσκαρης: "Με τι κριτήριο αποφασίζει ο Αθλητικός Δικαστής;"

Ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε για τις κινήσεις που θα κάνει στο κομμάτι της διαιτησίας, το άδειο γήπεδο με την ΑΕΚ, αλλά και τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή πριν τον τρίτο μικρό τελικό.

Λάσκαρης: "Με τι κριτήριο αποφασίζει ο Αθλητικός Δικαστής;"

Mετά τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ, στον τρίτο μικρό τελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε στους δημοσιογράφους γι αυτά που έχει κάνει ως τώρα, αλλά κι εκείνα που θα ακολουθήσουν, ως μέσο αντίδρασης στις κακές διαιτησίες και τις τιμωρίες σε βάρος των "κιτρίνων".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ σε άδειο γήπεδο:" Αν σκεφτούμε ότι είχαμε σκοπό να βγάλουμε δύο - τρία μεγάλα video wall και να έχουμε 10.000 άτομα στον περίγυρο του γηπέδου και να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι, που θα μας άκουγαν πιο έντονα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που έγινε".

Για την τιμωρία των αθλητών λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα με την ΑΕΚ:" Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως παίρνονται οι αποφάσεις. Θα ρωτήσουμε πως αποφασίζουν. Ο Αθλητικός Δικαστής παραλαμβάνει κάποια χαρτιά με τα δεδομένα. Έχουμε από τη μία πλευρά τους διαιτητές που τιμωρήθηκαν επειδή δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, κάτι που φαίνεται κι από το video. Δεν υπήρχε κίνδυνος σύρραξης. Μετά βγάζουν μια απόφαση να έχει γίνει όντως σύρραξη, σαν να έχει γίνει χαμός. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Ποιος Αθλητικός Δικαστής αποφασίζει κάτι τέτοιο και με τι σκεπτικό; Αυτό θα ήθελα να μάθω".

Για το τι έχει μάθει φέτος στον Άρη:" Έχω μάθει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά και κυρίως στο fair play. Δεν είναι μόνο η χώρα που είναι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι γενικά το μπάσκετ. Το άθλημα άρχισε να μεγαλώνει από την εποχή του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη και από εκεί και πέρα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Έτυχε να βρίσκονται τα ίδια άτομα στις διοικήσεις και τα νέα άτομα που έρχονταν, έμπαιναν από κάτω. Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είμαστε νέοι στην ηλικία, έχουμε φρέσκα μυαλά. Αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν στο σύστημα, δεν το έχουν αυτό. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αλλάξει αυτό. Παλιά έλεγαν ότι η διαιτησία ελεγχόταν από τη μία πλευρά. Πλέον αυτό δεν υπάρχει. Οι διαιτητές όμως δεν σφυρίζουν σωστά".

Για τις προτάσεις του για επαγγελματική διαιτησία:" Το να περάσει στον ΕΣΑΚΕ η διαιτησία ίσως δεν είναι η τέλεια λύση, είναι όμως μια λύση. Είναι κάτι που έχει προταθεί στον ΕΣΑΚΕ στο παρελθόν και έχει απορριφθεί. Ο ΕΣΑΚΕ έχει κάνει κάποιες προσπάθειες, που όμως πιστεύω πως έπρεπε να έχουν πάει παραπέρα. Όλος αυτός ο "τζερτζελές" έχει να κάνει με ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν. Έχουμε επικοινωνήσει με ανθρώπους από την ΕΟΚ, τον ΕΣΑΚΕ και την ΚΕΔ που μας λένε "δεν αντέχουμε άλλο". Το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που εμμέσως μας λένε ότι στηρίζουν τις ιδέες μας. Έχουμε δηλώσεις ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη διαιτησία. Το ίδιο λέμε κι εμείς. Θέλουμε όλοι το ίδιο πράγμα, κι η ΑΕΚ. Ο αγώνας που έγινε σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν ήταν εναντίον της ΑΕΚ. Το ξέρει ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος. Μόνο με "καθαρό" προϊόν θα μπορέσει το άθλημα να εξελιχθεί. Αν οι αγώνες είναι στημένοι, ο κόσμος θα πάψει να πηγαίνει στο γήπεδο. Ίσως να ήταν "βαρύ" για τους φιλάθλους μας που το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Είμαι της άποψης όμως πως όταν πιστεύεις κάτι, πολεμάς γι αυτό. Δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό που ξεκινήσαμε".

Γι αυτό που αναφέρει ως σάπιο κατεστημένο:" Όποιος ασχολείται με το μπάσκετ στην Ελλάδα, κι είναι πάρα πολλοί (παίκτες, προπονητές, πρόεδροι, ατζέντηδες, δημοσιογράφοι) ξέρουν για τι πράγμα μιλάω. Δεν θέλει ψάξιμο, απλά φοβούνται να κάνουν επίσημες κινήσεις".

Για τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε "Νίκος Γκάλης": Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι γνωστό πως είναι απέναντι στην ονοματοδοσία. Ο Νίκος Γκάλης είναι ζωντανός θρύλος, είναι αυτός που έκανε πολύ κόσμο -μαζί κι εμένα- να αγαπήσει το μπάσκετ. Το ίδιο ισχύει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ξέρουμε πολύ κόσμο που δεν έχει σχέση με το άθλημα, αλλά ξέρει ποιος είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι ένα brand name τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα πιο σύγχρονα χρόνια υπάρχουν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδη και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, όπως οι προπονητές μας στο εξωτερικό. Το τι θα γίνει βέβαια με το Nick Galis Hall και το ΟΑΚΑ, δεν ξέρουμε. Θα το δούμε στην πράξη".

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η σειρά με την ΑΕΚ πάει σε πέντε παιχνίδια:" Πιστεύω πως η εικόνα θα είναι ίδια. Δείξαμε στον κόσμο τις προθέσεις μας. Οι φωτογραφίες του άδειου γηπέδου θα πάνε στη FIBA. Το γήπεδό μας είναι παράδειγμα. Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους".

Για το μέλλον του Δημήτρη Πρίφτη:" Ουδέν σχόλιον σε αυτό".

Για το πως βίωσε την εμπειρία του άδειου γηπέδου:" Ήταν έντονες στιγμές. Είχαμε πολλούς φίλους γύρω μας που είδαν το παιχνίδι έξω από το Nick Galis Hall. Η Αστυνομία μάς εξήγησε για ποιον λόγο δόθηκε η απαγόρευση αυτού που θέλαμε. Χαίρομαι που κάναμε αυτό που θέλαμε, τους δείχνουμε πως είμαστε στην πραγματικότητα. Καταλαβαίνω τον φόβο τους, αλλά είχαμε τονίσει από την αρχή πως θα συνεργαστούμε και θα δώσουμε όλη μας τη στήριξη για να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η Αστυνομία πίστευε πως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη. Τα επόμενα χρόνια θα τους πείσουμε πως έχουμε αλλάξει".

Για την πορεία του Άρη φέτος:" Είναι μεγάλη επιτυχία της ομάδας όλα όσα έχει κάνει φέτος. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες, ακόμη και σε αυτούς που δεν έπαιξαν. Όσοι ήταν παρόντες έπαιξαν και για τους απόντες".

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Εξάλλου, η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας έξω από το Nick Galis Hall, στη διάρκεια του χθεσινού (25/5) αγώνα με την ΑΕΚ. Αναλυτικά αναφέρεται: " Η Άρης ΚΑΕ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κόσμο που σεβάστηκε την απόφασή της να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες και συμμετείχε στην γιορτή που έλαβε χώρα στα πέριξ του "Αλεξανδρείου Μελάθρου". Επίσης, συγχαίρει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο που κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ για τη νίκη, παρά τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK