Mετά τον Γιαννάκη αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άρη

Πέρα από κάθε αμφιβολία, η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Αρη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα. Είναι όμως σαφές ότι ο "Δράκος", μετά τις υπογραφές, αναλαμβάνει να πιάσει στα χέρια του την...καυτή πατάτα των προβλημάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Για το μέγεθος, την μπασκετικη προσωπικότητα και το ποιος είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ και αθλητισμό αλλά ως παγκόσμια φιγούρα δεν τίθεται ερώτημα. Ο «δράκος» όμως αναλαμβάνοντας τον Άρη αναλαμβάνει παράλληλα και όλα τα προβλήματα που κληρονόμησε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρώτο στοίχημα για τον Γιαννάκη είναι αυτό κόντρα στον εαυτό του αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με τη συγκεκριμένη προσωπικότητα είμαστε σίγουροι ότι θα το κερδίσει. Είναι το στοίχημα με τον εαυτό του αφού έχει συμπληρώσει αισίως τέσσερις σεζόν μακριά από τους πάγκους συλλόγων αφού το πέρασμά του από την Εθνική Κίνας ήταν και βραχύβιο και κάτι που και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει.

Στην Α1 επιστρέφει μετά τη θητεία του στο Ολυμπιακό τη διετία 2008-2010 όταν είχε οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και στον τελικό της Ευρωλίγκα. Είναι πολλά τα χρόνια εκτός πάγκων αλλά και τόσο μεγάλο το μέγεθος του Γιαννάκη που σε αυτό τον τομέα θα καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα είναι στη στελέχωση της νέας του ομάδας. Ο Αρης μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και όλα όσα ακολούθησαν την περιπέτεια του ιδιοκτήτη του Νίκου Λάσκαρη με την υπόθεση που τον «κυνηγάει» από την Ελβετία, έχασε και χρόνο αλλά κυρίως παίκτες και ένα μέρος της αξιοπιστίας του ως μέγεθος.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ

Τρεις από τους Έλληνες της ομάδας αποχώρησαν. Ο Ξανθόπουλος στην ΑΕΚ, ο Ζάρας στον ΠΑΟΚ, ο Γιάνκοβιτς έκανε προσφυγή για την ελευθερία του. Παράλληλα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές σε παίκτες και προπονητές από την τελευταία σεζόν που ο κ.Λάσκαρης έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει παρά τις συνεχείς αναβολές στις αρχικές υποσχέσεις του.

Ένα ακόμη «εμπόδιο» που δεν αποκλείεται να προκύψει ανά πάσα στιγμή ίσως είναι το μπλοκάρισμα μεταγραφών από τη FIBA όπου ως γνωστόν έχει προσφύγει από τον περασμένο Δεκέμβριο αφού όσες προσπάθειες και αν έγιναν για εύρεση συμβιβαστικής λύσης έπεσαν στο κενό.

Πλέον ο Άρης δεν έχει ούτε την πολυτέλεια του χρόνου με τον Γιαννάκη να είναι μεν το σημείο αναφοράς στην επόμενη μέρα των κιτρινόμαυρων και ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό ατού όμως δεν αρκεί μόνο το όνομα αφού χρειάζονται και πράξεις…

News 24/7

24MEDIA NETWORK