MVP o Βεζένκοφ

Ο πολυτιμότερος παίκτης της Α1 για τη σεζόν που τελείωσε ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

MVP o Βεζένκοφ

Με... δόξα και τιμή ο άσος του Αρη συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις στη σχετική ψηφοφορία κάτι που σαφώς άξιζε βάσει της απόδοσής του σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η σχετική ανακοίνωση

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2014-15 μετά την ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων του Πρωταθλήματος.

Η ανάδειξη των καλύτερων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έγινε σε ποσοστό 40% από τις ψήφους των φιλάθλων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ και 60% των προπονητών και αρχηγών των ομάδων. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 5.700 χρήστες του διαδικτύου και ο Βεζένκοφ, ο οποίος σε ένα μήνα συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία για τον Πολυτιμότερο Παίκτη του Πρωταθλήματος, τόσο στις προτιμήσεις των φιλάθλων με 2.275 ψήφους, όσο και σε εκείνες των δημοσιογράφων, των προπονητών και των αρχηγών.

Τα στατιστικά επιτεύγματα του Βεζένκοφ την φετινή σεζόν ήταν αναρίθμητα: Ένα από αυτά η ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου κάτι που έγινε για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια από παίκτη του Αρη. Ο τελευταίος που κέρδισε αυτήν την πρωτιά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Νέστορας Κόμματος την περίοδο 2003-2004. Κάτι ανάλογο είχαν κάνει δύο φορές ο Χάρης Παπαγεωργίου και 11 ο Νίκος Γκάλης. Οι 469 πόντοι του Βεζένκοφ στην κανονική περίοδο ήταν η μεγαλύτερη επίδοση των τελευταίων επτά χρόνων για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ως προς τον Αρη και την κανονική περίοδο ο Βεζένκοφ ήταν...

1ος σκόρερ με 469 πόντους

1ος σε εύστοχες βολές με 71

1ος σε εύστοχα δίποντα με 127

2ος σε εύστοχα τρίποντα με 48

1ος σε αμυντικά ριμπάουντ με 148

2ος σε επιθετικά ριμπάουντ με 53

4ος σε ασίστ με 46

2ος σε κλεψίματα με 24

3ος σε κοψίματα με 9

1ος σε κερδισμένα φάουλ με 112

News 24/7

24MEDIA NETWORK