Ο Σανικίτζε που γέρασε (στα 20) και ξανάνιωσε (στα 30)

Ο ασπρομάλλης Βίκτορ Σανικίτζε του Άρη, ο οποίος στα 30 του είναι πιο "νέος" απ' όσο στα 20 του.

Ο Σανικίτζε που γέρασε (στα 20) και ξανάνιωσε (στα 30)

Ο Βίκτορ Σανικίτζε, η μεγάλη καλοκαιρινή μεταγραφή του Άρη, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τα λίγα μαλλιά, οι πολλές άσπρες τρίχες σε κροτάφους ή γενειάδα και το καμπουριασμένο κορμί του παραπέμπουν σε βετεράνο των παρκέ που παλεύει να μαζέψει τα τελευταία ένσημα για τη σύνταξη.

Η όψη του ξεγελάει. Ο Βίκτορ Σανικίτζε είναι κάτι άλλο. Είναι ένας ακμαίος 30άρης, ο οποίος στη δέκατη ομάδα της καριέρας έχει αφενός την ωριμότητα αφετέρου την ποιότητα να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς σ' ένα σύνολο που σε μια σεζόν με νέα πρόσωπα έχει ανάγκη από παίκτες-καθοδηγητές.

ΝΤΡΑΦΤ ΣΤΑ 18

Ο Γεωργιανός φόργουορντ δεν ήταν εύκολο να πείσει για την αξία του, παρόλο που στα 18 του έγινε ντραφτ από τους Χοκς (και παραχωρήθηκε στους Σπερς στους οποίους αρέσουν οι μη Αμερικανοί). Ούτε όμως φοβήθηκε όταν στα 20 του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Το καλοκαίρι του 2006 άφησε τη γαλλική Ντιζόν για την τότε υπολογίσιμη Εστουδιάντες. Τη σεζόν που άρχισε τον Οκτώβριο έπαιξε μόνο δώδεκα διάσπαρτα ματς με τους "φοιτητές" της Μαδρίτης στην ACB (με καλύτερη εμφάνιση τους 8 πόντους και τα 4 ριμπάουντ απέναντι στη Μάλαγα) και κάποια ακόμη στην Ευρώπη.

Ο Σανικίτζε που γέρασε (στα 20) και ξανάνιωσε (στα 30)

Αρχικά αντιμετώπισε γραφειοκρατικά προβλήματα, αφού δεν εκδιδόταν η βίζα του και έκανε ντεμπούτο την 6η αγωνιστική. Η προσαρμογή ήταν επίσης ένα ζήτημα, αφού καθυστέρησε να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον, ενώ μετά τον Φεβρουάριο αντιμετώπισε πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας με αποτέλεσμα για ένα μήνα να μείνει εκτός προπονήσεων και να χάσει μια σειρά από αγώνες μένοντας πίσω.

ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Δεν κάμφθηκε που δεν "έπιασε" στην Ισπανία και έφυγε για να βρει το δρόμο του. Έσκυψε το κεφάλι, γύρισε στη Γεωργία, σκέφτηκε τις επιλογές του και για να έχει πρωτίστως χρόνο προτίμησε να... πέσει επίπεδο και να παίξει στην εσθονική Ταρτού Ροκ. Ήξερε ότι οφείλει πρώτα να ξαναβρεί το βηματισμό του προτού σηκώσει το βλέμμα και κοιτάξει προσφορές από ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Ο Σανικίτζε που γέρασε (στα 20) και ξανάνιωσε (στα 30)

Έγραψε συμμετοχές, στο Eurocup είχε 5.7 πόντους και 3.9 ριμπάουντ και μπήκε στο στόχαστρο της Βίρτους Μπολόνια (αντίπαλοι στην Ευρώπη), η αίγλη της οποίας είχε ξεθωριάσει και αναζητούσε στ' αζήτητα παίκτες καλής πάστας.

Αυτό ήταν. Στην μπασκετούπολη της Ιταλίας ο Σανικίτζε άρχισε σεζόν με τη σεζόν να προοδεύει και να εξελίσσεται. Ήταν από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στη λίγκα και μέσα σε τρεις χρονιές είχε καταφέρει να φτιάξει πάλι το όνομά του. Κατόπιν ακολούθησαν η κραταιά Σιένα, η Σαραγόσα και κυρίως η Ούνιξ. Εκεί που ανταγωνίστηκε σε μούσι τον Κώστα Καϊμακόγλου και έπαιξε Ευρωλίγκα.

Ο Σανικίτζε που γέρασε (στα 20) και ξανάνιωσε (στα 30)

Ο παίκτης που είχε "γεράσει" αγωνιστικά στα 20 του είχε πλέον ξανανιώσει. Και τώρα έρχεται από την Άγκυρα στη Θεσσαλονίκη για να φέρει χαρακτήρα, εμπειρία, αλτρουισμό, εξυπνάδα, αξιόπιστο τρίποντο και καλό ριμπάουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK