Πρίφτης: "Και στην Μπαρτσελόνα να πήγαινα, θα έπαιρνα τον Σίμτσακ"

Ο Δημήτρης Πρίφτης άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για τον Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην κορυφαία κατηγορία.

Πρίφτης: "Και στην Μπαρτσελόνα να πήγαινα, θα έπαιρνα τον Σίμτσακ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεταξύ των όσων είπε για τον αγώνα με την ΑΕΚ, τις τιμωρίες και την προσπάθεια του Άρη ν' ανακτήσει το πλεονέκτημα στη σειρά, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε και για τον Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ στη σπουδαιότερη βραδιά του στην Α1.

Ο Έλληνας κόουτς σχολίασε: " Η ομάδα πολλές φορές μ' έχει συγκινήσει εφέτος. Όχι εκ του αποτελέσματος, αλλά για την προσπάθεια και τη νοοτροπία της και αυτή ήταν μια τέτοια βραδιά. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Αγωνιστικά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο α' ημίχρονο, διαθέτει ίσως περισσότερο ταλέντο από εμάς και εμείς είχαμε αμυντικό πρόβλημα. Με τη ζώνη άλλαξε η ανάπτυξή της, ήταν διαφορετικά σουτ που πήρε και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη. Κάναμε το 2-1 και πάμε στην Αθήνα για την προσπάθειά μας. Θέλουμε να παίξουμε, καλά και σωστά για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Δεν ήθελα να τελειώσει η χρονιά έτσι για όλη την προσπάθεια. Είμαστε μια συναισθηματική ομάδα, ξεφεύγουμε από τον επαγγελματισμό.

Με κόσμο ή χωρίς η προσπάθειά μας δεν άλλαζε. Ήταν έκπληξη για μένα που οι δύο παίκτες θα έπαιζαν. Είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το τι είναι σωστό και λάθος. Δεν διευκολύνει πάντως την προσπάθεια όσων παίζουν να παίρνεται η απόφαση την ημέρα του αγώνα, καταργεί τις έννοιες προετοιμασία και την τακτική. Πρέπει πάντως να προσαρμοστούμε στις συνθήκες.

Βενζίνη δεν υπάρχει καιρό τώρα, αλλά υπάρχει συναίσθημα. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί και πεισμωμένοι.

Με τον Σίμτσακ δεν είμαι αντικειμενικός. Είναι ένα παιδί που παρά την ηλικία του είναι φιλόδοξος και πολλές συμπεριφέρεται σαν να βλέπεις νιάτα πάνω του. Στην Μπαρτσελόνα αν πήγαινα, θα τον ήθελα κι εκεί. Είναι καλός παίκτης γιατί είναι καλός συμπαίκτης. Θέλει να θυσιαστεί χωρίς να διαμαρτυρηθεί και αυτό τον κάνει ιδιαίτερο. Η σχέση μας είναι καθαρά μπασκετική, ίσως να μην έχουμε μιλήσει περισσότερες από δέκα φορές στο τηλέφωνο".

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - ΑΕΚ 74-69
Ο κόσμος του Άρη είδε το ματς με την ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK