Πρίφτης: "Πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε"

Προσγειωμένος ο Δημήτρης Πρίφτης μετά την έβδομη σερί νίκη του Άρη σε όλες τις διοργανώσεις.

Πρίφτης: "Πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε"
Άρης Πρίφτης

Πολύ θα ήθελε να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί του Άρη ο Δημήτρης Πρίφτης, αλλά ξέρει ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμη στο επίπεδο να νικάει παντού και πάντα.

Γι' αυτό και μετά το κλειστό 84-79 επί των Τρικάλων δήλωσε: " Το συμπέρασμά μου είναι πως όλες αυτές οι νίκες είναι δώρα. Πρέπει να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να μην αιθεροβατούμε. Όλα αυτά είναι δύσκολα παιχνίδια και δεν είμαστε στο επίπεδο να τα καθαρίζουμε πολύ εύκολα, όχι σε σταθερή βάση τουλάχιστον Θα σταματήσω επικαλούμαι την κούραση. Δεν υπάρχει. Την Πέμπτη είχαμε ρεπό, κάναμε μία προπόνηση και σήμερα παίξαμε. Υπάρχει έλλειψη στην προπονητική διαδικασία. Οι μετακινήσεις δεν μας δίνουν χρόνο για οργανώσουμε προπονήσεις ώστε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Παίζουμε, κάνουμε αποκατάσταση και η προπόνηση ουσιαστικά είναι μία την εβδομάδα".

Επικαλούμαι τη λέξη συγκέντρωση όχι κούραση. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά άμυνα, ώστε να παίρνουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Δεν σταματήσαμε τον αντίπαλο σε προσωπικές φάσεις και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Ήμασταν παραγωγικοί στην επίθεση, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Πρέπει να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι, το τι μας κάνει ο αντίπαλός μας.

Ήταν καλός ο Γουότερς. Ήταν παραγωγικός και εύστοχος στις ελεύθερες βολές στο τέλος. Είναι δύσκολο σε τέτοια ματς να έχεις 5-6 διακριθέντες. Στα μεγάλα παιχνίδια σίγουρα θα πρέπει να συνυπάρξουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης αρκετοί παίκτες. Είναι πάντως σίγουρο πως αυτό το παιχνίδι θα λειτουργήσει καλύτερα στην ψυχολογία του.

Τα Τρίκαλα έπαιξαν κλειστή άμυνα και πήραν κάθε καλάθι μέσα στη ρακέτα. Μας προκάλεσαν στο μακρινό σουτ. Το σουτ σε… προκαλώ και σου δημιουργώ ψυχολογικό πρόβλημα είναι πραγματικά δύσκολο να μπει. Ήταν ο τρόπος που έπαιξαν τα Τρίκαλα ο λόγος της αστοχίας σε θεωρητικά ελεύθερα σουτ. Ίσως σε ένα βαθμό να πρέπει να το ψάξουμε και εμείς λίγο περισσότερο".

Ο Κώστας Φλεβαράκης, που έχει στήσει μια καλή ομάδα, σχολίασε: " Έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και το διεκδικήσαμε μέχρι τέλους. Το να παίξεις στο γήπεδο του Αρη, που είναι μια από καλύτερες ομάδες, σημαίνει πως πιστεύεις στον εαυτό σου. Τα παιδιά το έδειξαν αυτό, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις με τέτοιο αριθμό λαθών. Σε σχέση με άλλα παιχνίδια ήμασταν βελτιωμένοι στο ριμπάουντ. Εμείς δεν τσεκάρουμε παιχνίδια. Προσπαθούμε σε όλα να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Δύο παιδιά δεν ήταν εδώ σήμερα. Ο Βίλιαλμσον που έφυγε και ο Ρόμπινσον που ήταν άρρωστος. Βάσει αυτού είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που παίξαμε και παλέψαμε. Συγχαρητήρια στον Άρη. Είναι σημαντικό, όπως και για την ΑΕΚ που φαίνεται να ανεβαίνει και εκείνη επίπεδο, πως αυτές οι δύο ομάδες συνεχίζουν να μικραίνουν την ψαλίδα από τους δύο μεγάλους. Ο Άρης έχει πολύ δυνατή διοίκηση, πάντα δυνατή έδρα και μια ομάδα που δουλεύει σωστά, ο Δημήτρης (σ.σ. Πρίφτης) κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να τον έχει στον πάγκο του. Απλά υπομονή θέλει και να ανεβαίνει σιγά σιγά ο πήχης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - Τρίκαλα 84-79

News 24/7

24MEDIA NETWORK